ZETApress

hírportál

Halásztelken készül a BMTE

A pályán elért eredményekkel akarja bebizonyítani a Budafoki MTE labdarúgócsapata, hogy megérdemelten jutott fel az élvonalba, a legfőbb cél pedig az első osztályban maradás az együttes számára – mondta el Csizmadia Csaba vezetőedző a csapat délelőtti edzése előtt Halásztelken.

A felkészülés mostani szakaszában az a legfontosabb, hogy a játékosok megkapják a megfelelő terhelést. Nem híve a száraz futásoknak, ezért egymás közötti játékkal zajlik a felkészülés jelentős része. – Nagy probléma lenne, ha már most számolgatnám, hogy mennyi pontot kell szereznünk, és nem is akarok feleslegesen terhet rakni a futballistákra, ami esetleg rossz hatással lenne rájuk – fogalmazott.

A 35 éves szakember kiemelte: számára most az a legfontosabb, hogy a lehető legmegfelelőbben felkészüljenek és így kezdhessék el az OTP Bank Liga 2020/21-es idényét, melynek során a játékrendszerük szerinte működni fog. – Ugyanazt a játékot várom, amit a másodosztályban is mutattunk, nálunk nem fordulhat elő az, hogy csak védekezünk, vagy csak támadunk, mert a futball nem erről szól – mondta Csizmadia hozzátéve: tisztában van azzal, mire van szükség egy csapatnál az NB I-ben, és ezt igyekszik is átadni a játékosoknak. – Sok fiatal tehetségünk van, számukra most itt a lehetőség, hogy bebizonyítsák, nem érdemtelenül léphetnek pályára az élvonalban – jelentette ki az edző.

Csizmadia a lehetséges igazolásokról elmondta, hogy két-három futballista érkezése még várható, több biztosan nem, és az új játékosok szerződtetésénél is azt veszik figyelembe, hogy azokra a posztokra érkezzenek, ahol hiány van a keretben.

Kovács Dávid csapatkapitány kijelentette, a céljuk a bennmaradás és a tisztes helytállás, ugyanakkor tudják, hogy nehezebb szezon vár rájuk, mint amilyen a legutóbbi volt az NB II-ben. – A legnagyobb erősségünk az, hogy kialakult itt egy nagyszerű jó közeg, ennek pedig nagy jelentősége lehet ebben az idényben – mondta el a 29 éves középpályás.

Az MLSZ május elején nyilvánította befejezettnek a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt Merkantil Bank Liga NB II-s bajnokságot, melynek 2. helyezettjeként a Budafok is feljutott az NB I-be az MTK mögött.

A MOL Fehérvártól a labdarúgó NB I-be feljutott BMTE együtteséhez egy évre kölcsönbe került a Puskás-díjas Zsóri Dániel. – Zsóri érkezésével tovább erősítjük a konkurenciaharcot a támadósorban. Fiatal kora ellenére Dani már bizonyított néhány NB I-es mérkőzésen, bízunk benne, hogy Budafokon tovább fejlődik majd! – mondta el Oláh Lóránt sportigazgató. Az előző szezonban – a kooperációs megállapodás értelmében – Zsóri focizott az NB II-es Budaörsben, az élvonalban öt, a másodosztályban négy találkozón szerepelt, februárban a Vác ellen szabadrúgásból lőtt győztes gólt. A 19 éves csatár tavaly februári találatával érdemelte ki a FIFA által adományozott, Az év legszebb gólja – Puskás-díjat.

Szóljon hozzá!