ZETApress

hírportál

Nem Jerezben tesztelnek

Az első IRTA tesztet követően összeült a csapat, hogy kielemezzék az adatokat, felmérjék, hogy milyen változtatások szükségesek ahhoz, hogy a vb-n Talmácsi Gábor és Andrea Iannone még inkább versenyképesek legyenek ? tudatta a Faster Management.

Mivel még nagyon sok munka vár a csapatra és a hétvégi jerezi időjárás előrejelzések végig esőt ígértek, így arra a közös döntésre jutottak, hogy a Fimmco Speedup Team nem utazik el Dél-Spanyolországba. A csapat inkább egy olaszországi helyszínen próbálgatja majd az új Moto2-es gépet, ahol lényegesen könnyebb az alkatrész utánpótlást megoldani.

A döntést alapos mérlegelés előzte meg, de a versenyzők, mérnökök és a csapattulajdonosok is úgy vélik, hogy ez a legjobb megoldás annak érdekében, hogy az utolsó IRTA teszten ki tudják próbálni az új fejlesztéseket, módosításokat, mielőtt még élesben indul a körözés. Talma és Iannone motorjait visszaszállították a csapat fejlesztőbázisára, ahol már neki is láttak a szükséges változtatások elvégzéséhez.

Talmácsinak új tankot kell gyártani, és számos kisebb alkatrész is szükséges ahhoz, hogy még komfortosabb még vezethetőbb legyen számára a motor. A mostani fejlesztések, alkatrészek az első három versenyre is készülnek, hiszen a motort Katarból Japánba, majd Japánból Jerezbe szállítják, így a köztes időszakokban nincs lehetőség változtatásokat végrehajtani rajta.

A lehető legésszerűbb döntésnek tartom, mellyel maximálisan egyet is értek, miszerint kihagyjuk a soron következő IRTA tesztet. Remek formában érzem magam, így szívesen motorra ülnék Jerezben is, de vannak még hiányosságok, amiket mielőbb pótolni, változtatni kell, és ezek elvégzése nélkül nem tudnánk előrelépni ? mondta Talmácsi Gábor.

A valenciai teszt eredménye pozitív volt, elégedett vagyok Gábor és Andrea teljesítményével, valamint a pályán nyújtott munkájukkal. Köszönhetően szerelőink és versenyzőink eddigi nagyszerű munkájának nagyon kicsi a különbség, ami elválaszt bennünket a leggyorsabbaktól ? nyilatkozta Luca Boscoscuro csapatfőnök.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Spanyolhonban tesztel Talma | ZETApress

Szóljon hozzá!