ZETApress

hírportál

Szombattól frizbiznek

Július 4-én folytatódik a magyar repülő korong idény. A Magyar Repülő Korong Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy július 4-én szombaton folytatódhat a játék a Well Travel Liga Ultimate Frizbi Nemzeti Bajnokságban – tudatta Sarkadi Béla.

A szezon márciusban szakadt meg a koronavírus-járvány miatt. Az ultimate frizbi sportágban nem őszi – tavaszi a szezon, hanem tavaszi – őszi, ezért a 2020-as bajnokság vége eleve október, ezért itt nem akkora gond a 3 hónap szünet, mint azoknál a csapatsportoknál, amelyeknél szeptemberben már az új bajnokságnak kell kezdődnie. Az elmaradt mérkőzéseket augusztus végéig kell pótolniuk a csapatoknak.

Az MRKSZ a bajnokság újraindítását megelőzően kikérte az EMMI Sportért Felelős Államtitkárság álláspontját a megfelelő védekezésről. Mivel a játékvezető nélkül játszott ultimate frizbi csapatverseny non-kontakt sportág, emiatt a meccsek alatt minimális a fertőzésveszély. Azonban az eszközhasználat – a frizbi – miatt minden helyszínen biztosítva lesz kézfertőtlenítő, amit a versenyzők bármikor igénybe vehetnek, saját döntésük alapján.

2020 a nagy kihívások éve a sportág számára. A tavaly bevált kezdeményezéseket folytatjuk, sőt kiszélesítettük. 2020-ban már 7 egyesület nevezett az NB I-be. A junior bajnokságot is kibővítettük, idén már 4 fordulóban mérik össze tudásukat a fiatalok, egészen U11-től. Cél, hogy 2020-ban megduplázzuk a versenyengedéllyel rendelkező sportolók számát. Ez az év az építkezés éve minden korosztályban.

Szóljon hozzá!