ZETApress

hírportál

Megmarad az Erste Liga!

További két évig Erste Ligának hívják a magyar bázisú jégkorong-bajnokságot! – jelentette be délután az Erste Bank és az MJSZ közös sajtótájékoztatóján a Hotel Nemzetiben. Fotóink Rósa István felvételei.

Egy kétszáz éves intézmény jól meggondolja, kivel működik együtt, melyik sporthoz adja a nevét – értékelt a megállapodás aláírása előtt Jelasity Radován, a Erste Bank magyarországi elnök-vezérigazgatója. – A három éve megkezdett stratégiai együttműködés nyomán kölcsönös előnyökkel, pozitív tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak, ezért ezekben a nehezebb időkben is kitartunk és tovább folytatjuk az együttműködést, amelyet további két évvel meghosszabbítunk – tette hozzá.

Nehéz időszakot él át a nemzetközi jégkorong, sajnos a magyar hoki sem kivétel ez alól. Különösen fontos, hogy hosszú távon elkötelezett, megbízható partnerekkel tudunk együttműködni, az Erste Bank személyében ilyen partnerünk volt, van és lesz – hangsúlyozta Such György, az MJSZ elnöke. – A további előrelépés feltételeit kívánjuk megteremteni és a lelkes közönség igényeit kiszolgálni – fejtette ki hozzátéve: a konstrukció alapvető eleme a magyar bázisú bajnokság, ennek stabilitását és fejlődését biztosítja a megtoldott együttműködés. A világjárvány hatására az anyagi körülmények, pénzügyi lehetőségek korlátozottabbak. – Mivel nem volt forrás a felnőtt válogatott szponzorációjára is, partnerünk erről felelős és korrekt módon lemondott, a fókuszt pedig a ligára helyezte. Ezzel megnyílt előttünk a lehetőség, hogy a nemzeti csapathoz újabb szponzort keressünk – fogalmazott az elnök.

Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke leszögezte, az együttműködés stabil alapot adott a szemmel látható fejlődéshez. Mint mondta, a szakmai munkában is sok segítséget nyújt a bank, a profi marketinget és a nézőtoborzást említette példaként, amelyek a liga hosszú távú fejlődését szolgálják. – Olyan versenysorozattá vált a liga, amelyre lehet alapozni! – mondta kiemelve: a csapatok erősítenek a következő szezonra, így erős bajnokságra számít a 2020/21-es idényben, amelyet szeptember közepe körül szeretnének elkezdeni.

Szabados Richárd, az Erste Liga alelnöke, az Erste Bank vállalati üzletágának vezetője a tervek közül megemlítette a klubok üzleti szemléletének javítását, valamint a Családok a jégpályára! marketingakciót.

Szóljon hozzá!