ZETApress

hírportál

Papp a búvársport élén

Papp Gábor irányítja mostantól a magyar búvárokat! Papp Gábor lett a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke. A szervezet rendkívüli tisztújító közgyűlése egyhangúlag választotta meg a korábbi búvárúszót, aki sportolói karrierje befejezése után a médiában tevékenykedik.

Korábban a Viasat3 marketingigazgatója volt, majd a Ringiernél a Blikk és a Nemzeti Sport Divízió vezetőjeként dolgozott. Versenyzőként uszonyos-úszóként és tájolósként is tagja volt a válogatottnak. Az új elnök elmondta, a hagyományokat megtartva, azokra építve új lendületet szeretnének adni a sportágnak az új elnökséggel – tudatta az NVESZ Sajtó. Fotóink Zákány Gergely felvételei.

Korábban versenyzőként, később marketing szakemberként is megtanultam, hogy minden egyes eredmény mögött ott van a befektetett munka. Röviden: amit beleteszünk a szövetségbe, azt fogjuk tudni csak kivenni. Továbbra is fontos az élsportos vonal. Fontos, hogy a világversenyeken jól szerepeljenek a magyarok, de legalább ekkora hangsúlyt fektetünk majd a szabadidős, és utánpótlás bázisra, valamint a technikai és a szakmai képzésekre. Az egyik fő feladatunk lesz az, hogy minél népszerűbb legyen a búvárkodás, és minél több gyerek ismerkedjen meg a sportággal – hangsúlyozta a 48 éves sportvezető.

Az egyik legsikeresebb olimpián kívüli sportszövetség elnöksége több, mint fél éve mondott le, a tisztújító közgyűlés eredetileg április 9-re volt kiírva, de a koronavírus-járvány miatt végül júniusra tolódott. A közgyűlés három alelnököt is választott, ezeket a tisztségeket a következő négy évben Kövy Bence sportalelnök, Szabó Attila technikai alelnök és Balázs Gergely tudományos alelnök tölti be. Az MBSZ elnökségében helyet kapott még Balázs Péter, Kővári Péter és Veress András is.

Szóljon hozzá!