ZETApress

hírportál

Tisztújítás a MOB-nál

Újabb négy évre Kulcsár Krisztiánt választották meg elnöknek a MOB mai tisztújító közgyűlésén a Budapesti Kongresszusi Központban. A tisztséget 2017 májusa óta betöltő sportvezető egyedüli jelöltként a tagságtól 103 igen és 3 nem szavazatot kapott.

A Közgyűlés ezután két alelnököt és további hét elnökségi tagot választott. Miután Orendi Mihály írásban jelezte visszalépését, így a téli sportágakért felelős alelnöki posztra Deutsch Tamás maradt az egyedüli jelölt, a nyári sportágakért felelős alelnöki tisztségre pedig eredetileg is csak Schmidt Gábor pályázott.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottságban betöltött szerepe révén biztos tagja a hazai elnökségnek Schmitt Pál, Kamuti Jenő és Gyurta Dániel is. Melléjük a választáson Vári Attila, Magyar Zoltán, Wladár Sándor, Markovits László, Kovács Antal, Imre Géza és Pálinger Katalin került be a 13 tagú Elnökségbe. Miután a Közgyűlés egyhangúlag módosította a szervezet alapszabályát, az elnök és a többi tisztségviselő megbízatása a 2024-es párizsi olimpiát követő szeptember 15-ig tartandó tisztújító közgyűlésig szól.

Szóljon hozzá!