ZETApress

hírportál

A Fradi-lányok is bajnokok

A Ferencváros férfi futballistái után a lányok is bajnokok lettek, így az FTC-Telekom focicsapata indulhat a női Bajnokok Ligájában, mivel az MTK Hungária elleni párharcát lezáró 3. felvonásban az I. félidőbeli gólokkal 2:1-re győztek tegnap este Kőbányán – láttuk az M4 Sporton.

A Kocsis Sándor Sportközpontban rendezett mérkőzésen az aktívabban kezdő MTK Németh Loretta révén az 5. percben vezetést szerzett. A félidő közepén magára találó népligetiek azonban a szünetig fordítottak: a 33. percben Szabó Viktória egyenlített, az I. félidő ráadásában pedig egy szöglet utáni kavarodás végén Nagy Ágnes öngóljával átvette a vezetést a Ferencváros. A II. félidőben több helyzet adódott mindkét kapu előtt, de az eredmény nem változott.

Második győzelmével Ferencváros 2:1-re nyerte meg az egyik fél 2. győzelméig tartó párharcot, és az előző idényhez hasonlóan magyar részről a férfi és a női BL-ben is a népligeti klub indulhat. Az MLSZ határozata értelmében a Simple Ligában nem hirdettek bajnokot, így a BL-részvételért a záró tabella 1-2. helyezettje a bajnoki döntővel megegyező forgatókönyv szerint játszott.

Szóljon hozzá!