ZETApress

hírportál

Előny a Fradinál

Mint május 9-én megírtuk, a koronavírus járvány miatt félbeszakadt női futballbajnokságban idén nem hirdetnek bajnokot, de a táblázat 1-2. helyén végzett csapatok megmérkőznek a Bajnokok Ligája indulási jogáért. Tegnap délután az FTC a kőbányai Kocsis Sándor Sportközpontban fogadta az MTK-t.

Közepes színvonalú játékkal telt az I. félidő. A házigazdák voltak aktívabbak és a 32. percben Pusztai Sára révén megszerezték a vezetést. A kék-fehérek első helyzetükből a fordulás előtt egyenlítettek: a 44. percben Nagy Lilla talált be Samu kapujába – tudtuk meg Takács Gábortól.

A II. félidőre valamelyest felpörögtek a csapatok. Az 58. percben egy kapu előtti kavarodás után Vágó Fanni 2:1-es vezetéshez juttatta a zöldeket. Ezután az MTK átvette a játék irányítását és a 73. percben Turányi Lilla 2:2-re egalizált.

A hajrában is a vendégek domináltak, ám a 89. percben az FTC Mosdóczi Evelin révén büntetőből beállította a 3:2-es végeredményt, mellyel a Fradi várhatja kedvezőbb pozícióból a folytatást. Párharcuk két győzelemig tart, a két csapat június 11-én csütörtökön 20 órakor az Új Hidegkúti-stadionban találkozik újra egymással. Amennyiben szükség lesz rá, a 3. mérkőzés június 18-án csütörtökön 17:30-kor lesz a Kocsis Sándor Sportközpontban.

Szóljon hozzá!