ZETApress

hírportál

Fel az Underworld Kupára!

Különleges, földalatti versennyel készül a Merkapt Maraton Team SE a hegyikerékpározás szerelmeseinek és néhány napja a nevezés is megkezdődött ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Volt már hasonló próbálkozás hazánkban ? néhány éve a nagy sikerül Metro Ride ? de azzal a szemben, ahol csak meghívott profik versenyeztek, az Underworld Kupán bárki, aki késznek érzi magát a megmérettetésre, rajthoz állhat. A Kőbányán megrendezésre kerülő versenyre, a pincerendszer terhelhetősége, a néhol beszűkülő bányafolyosók miatt csak limitált számban lehet nevezni, futamonként 60-60 fővel. A szervezőknek nem csupán a földalatti szakasz az egyetlen adujuk, bár ez is elég lenne.

Azt, hogy mitől is lesz más az Underworld Kupa, mint a többi verseny, azt Fülöp Miklós főszervező foglalta össze: ? Kiemelendő, hogy itt nem ?csak? egy versenyről van szó. Az, hogy Budapest belterületén, tömegközlekedéssel könnyedén megközelíthető helyszínen kerül megrendezésre az Underworld Kupa nagy lehetőséget kínál arra, hogy a mountain bike sportágat szélesebb közönségnek is bemutassuk. Többek között ez is a célunk, hogy komoly nézői létszámot vonzzunk a helyszínre, hiszen a nézőktől, szurkolóktól él és lüktet egy verseny.

Többek között ezt hivatott alátámasztani a versenyt kísérő bike expónak nevezett kiállítás, ahol a kerékpár sportban jelenlévő cégek ? vásárlási lehetőséggel összekötve ? mutathatják be termékeiket. Emellett fontos lenne, hogy a hegyikerékpározás iránt érdeklődők információkat kaphassanak és eljuthassanak a csapatokhoz, bekerülhessenek a körforgásba. De gondolunk a családdal érkezőkre is és igyekszünk minél több kísérő programot tető alá hozni, hogy mindenki számára kellemesen teljen a nap.

Jól mutatja az érdeklődés nagyságát, hogy a nevezés megkezdésekor az indulói helyek egyharmada egy nap alatt elkelt. Tehát, aki szeretne indulóként részt venni az Underworld Kupán, annak nem csak a pályán, hanem a nevezéskor is gyorsnak kell lennie! További információk, nevezés és kiállítói regisztráció weboldalukon megtalálható.

Szóljon hozzá!