ZETApress

hírportál

Internetes rúgásgyorsaság

Sikeres volt a rúgásgyorsasági online kick-box verseny. Az ötödik fordulóval véget ért a Békés Megyei Harcművész Szövetség által kiírt internetes rúgásgyorsasági verseny. A sorozatban hetenként abban mérték össze tudásukat az indulók, hogy adott rúgásfajtából húsz másodperc alatt ki tud több szabályosat végrehajtani.

Az online versenyzési formát a kényszer szülte, hiszen a koronavírus járvány miatt sokáig sem edzést, sem versenyt nem lehetett tartani – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség. A végül öt fordulót megért küzdősportos viadalt a sokszoros világ- és Európa-bajnok kick-boxos Debreczeni Dezső és volt edzője: Gregor László, a BMHSZ elnöke indították útjára. A szervezők szerint a megmérettetés összességében jól sikerült, hiszen számos sportolót edzésben tartott egészen addig, amíg elővigyázatosan és fokozatosan elkezdődhettek a normál edzések.

A kiírt versengés utolsó, ötödik fordulójában nagyjából a papírforma érvényesült. A férfiaknál Ricardo Matias De Nusso magyarbánhegyesi taekwondós győzött, aki megnyerte az összetett versenyt is. A nőknél nagyobb volt az izgalom, hiszen az utolsó kör döntötte el, hogy az összetettben minimális különbséggel a szintén magyarbánhegyesi Tamás Boglárka nyert, annak ellenére, hogy a zárókörben második lett nővére, Tímea mögött. Örvendetes, hogy a fiatalabbak sem vallottak szégyent, hiszen végig versenyben voltak a jóval tapasztaltabb riválisaikkal.

Igény esetén a jövőben is szívesen rendezünk formabontó versenyeket, de legközelebb remélhetőleg nem járványveszély miatt kerül rá sor – jelezte Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke. Online rúgásgyorsasági verseny, az összetett eredmények:

Férfiak:
1. Ricardo Matias De Nusso (Corvin Taekwon-do Klub Magyarbánhegyes)
2. Gregor Tamás (Békéscsabai JALTE – Goshinkai Karate)
3. Malatyinszki Bendegúz és Csiernyik Zsombor (Békéscsabai JALTE – Debreczeni Team)
4. Annus Marcell (Contact Kick-boksz, Thai-box SE Orosháza)
6. Mezei Tamás (Barátság SE, Battonya – Taekwon-do, kick-box)

Nők:
1. Tamás Boglárka (Corvin Taekwon-do Klub Magyarbánhegyes)
2. Mezei Nikolett (Barátság SE, Battonya – Taekwon-do) és Tamás Tímea (Corvin Taekwon-do Klub)
4. Marosin Bella (Barátság SE, Battonya – Taekwon-do)
5. Debreczeni Frida (Békéscsabai JALTE – Debreczeni Team)
6. Pántya Réka (Békéscsabai JALTE – Debreczeni Team)

Szóljon hozzá!