ZETApress

hírportál

Peti új pályacsúcsa

Sebestyén Peti megdöntötte a Pannónia-ring pályacsúcsát: 600-as motorral szárnyalta túl Meklau 1000 cm3-vel beállított rekordját! A Supersport-vb egyetlen magyar szereplője fantasztikus pályarekordot motorozott 600-as Yamaha R6 gépével! Fotóink Guld Péter felvételei.

Az OXXO Hungary Yamaha-Toth Team és pilótájuk azzal a céllal érkezett a Pannónia-ringre, hogy a vírus okozta nehéz helyzetet a lehető leghasznosabban töltsék el és megpróbáljanak minél több adatot gyűjteni a versenymotorról. A beállítások próbálgatása közben már érződött, hogy Peti egyre jobban ráérzett a számára még mindig új márka előnyeire, olyannyira, hogy megdöntötte a pálya abszolút rekordját. Ugyan a 1:53,59-es idő nem hivatalos – hiszen versenyen kívül motorozta – óriási teljesítmény egy kisebb kategóriájú motorral az Andrea Meklau által tartott 1:53,667-es, 1000 cm3 motorral futott köridőnél jobbat teljesíteni.

A Pannónia-ring különlegessége, hogy ez az első magyar privát motoros pálya, melyre régebben a hétszeres F1 világbajnok, Michael Schumacher is előszeretettel látogatott el motorozni. Korábban Sebestyén Petinek is volt szerencséje olyankor edzeni, amikor az autó-motorsport legnagyobb ikonja ment két keréken.

Úgy érzem, hogy remek munkát végeztünk a csapattal a teszteken, amit ez kitűnő köridő is mutat. Már egész jól összeszoktam a motorral, de ami a legfontosabb, hogy találtunk olyan beállítás változtatásokat a motoron, amik nagyon jó iránynak tűnnek az előttünk álló szezonra. Nem állunk meg, sok feladat áll előttünk még, de végre azt érzem, hogy egy ilyen nehéz szituáció ellenére nem lemaradunk a vetélytársakhoz képest, hanem előnyre tudtunk szert tenni. Bár odébb vannak még a versenyek, sok apró cél lebeg előttünk, amit szeretnék még elérni ebben az időszakban, hogy a lehető legjobb formában álljunk oda a rajthoz legközelebb. Köszönöm szépen a csapatnak és a szponzoroknak a lehetőséget, hogy ilyen keményen dolgozhatok a céljaimért. Hálával tartozom a Pannónia-ring vezetőségének is, hogy biztosítják a helyszínt a tesztekhez, hiszen ilyen kiváló vonalvezetésű pálya remek a beállítások kipróbálásához. Őszinte leszek, rég volta ennyire boldog és elégedett! – összegzett a magyar motoros.

Szóljon hozzá!