ZETApress

hírportál

Törölték a hegyi Eb-t

Lantos Szabolcs indul a Nagy Norbi Racing Team színeiben! Kezdődik a Magyar Gokart Bajnokság – tudatta Világi Péter és Bányász Árpád, VPB. Fotónkon balra Szabolcs, középen Norbert, míg jobbra Balázs, Szabolcs testvére.

Megvan Nagy Norbert mentoráltja! A WTCR-dobogós pilóta Lantos Szabolcsot készítette fel a bajnokságra. Közben bejelentették: törölték a hegyi Európa-bajnokságot, ahol Nagy Norbert indult volna. A 14 éves gokartos tehetség így idén már a Nagy Norbi Racing Team színeiben áll rajthoz. Lantos Szabolcs a legutóbbi szezonban közel állt ahhoz, hogy megnyerje első magyar bajnoki címét, ám végül a 2. helyen végzett úgy, hogy több bajnoki futamon is 1. tudott lenni.

Nagy Norbert szerint nagy jövő állhat Lantos előtt. – Elmentünk egy olyan irányba, hogy autóversenyzők elsősorban a szimulátorok világából érkeznek. Ezen a képleten szeretnénk némileg árnyalni egy kicsit. A gokart ugyanis kimondhatatlanul jó alapot ad, amelyre lehet majd építeni. Szabi tehetséges versenyző, igyekszem mindenben segíteni az ő karrierjét – nyilatkozta a csapatvezető.

A Magyar Gokart Bajnokság a hétvégén kezdődik Kecskeméten. Ez lesz a koronavírus-járvány után újraindult magyar sportélet első hazai autóversenye. Nagy Norbert csapata szakmai vezetői teendői mellett tovább készül az idei szezonra. – Még túl képlékeny a helyzet. Megkaptuk a hivatalos értesítést a hegyi Európa-bajnokság törléséről, így csak a pályaversenyes indulások maradtak – fogalmazott.

Szóljon hozzá!