ZETApress

hírportál

Féltávnál a Balatonnál

Féltávhoz érkezett a brit nagykövet által indított Balaton-kerülő jótékonysági futólánc. Ne csak szurkolj, segíts! Adományozással bárki csatlakozhat az összefogáshoz – tudatta Kis Boáz, az Ökumenikus Segélyszervezet sajtóreferense.

A rászoruló gyermekek támogatásának fontosságára és az Ökumenikus Segélyszervezet őket segítő Felhőtlen gyermekkor pénzadománygyűjtésre hívja fel a figyelmet az Iain Lindsay brit nagykövet által indított, ismert közéleti személyekből álló futólánc. A május 15-én meghirdetett akcióban résztvevők Gyermeknapig szeretnék teljesíteni a járványhelyzet miatt őszre halasztott NN Ultrabalaton körnek megfelelő 221 km-t. Ha futással nem, de pénzadománnyal bárki tud csatlakozni a járvány miatt most még nehezebb helyzetbe került gyermekek megsegítéséhez a weboldalon.

A korábbi években több alkalommal is Iain Lindsay brit nagykövet vezetésével indult az Ökumenikus Segélyszervezet Ne csak szurkolj, segíts! csapata az NN Ultrabalaton tókerülő futóversenyen. A tömegeket megmozgató verseny idei későbbi időpontjára Iain Lindsay már elhagyja budapesti állomáshelyét, ezért úgy döntött, ha a Balaton-kerülés idén számára biztosan ki is marad, jótékonysági vállalását teljesíti, és a korábbi évekhez hasonlóan idén is lefutja a 221 km rá eső részét Gyermeknapig, így támogatva az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyermekeket segítő munkáját.

A közösségi médiában közzétett videófelhívásban több olyan, a Budapesten töltött évek alatt általa megismert közéleti személyt és hírességet is megszólított, akik maguk is lelkes futók. A jótékonysági sportkihíváshoz elsők között csatlakozott és teljesítették a rájuk eső kilométereket: Mádai Vivien, Rátonyi Kriszta és Harsányi Levente műsorvezetők, Wolf Kati és Vastag Csaba énekesek, Kovács KOKO István és Kiss Gergely olimpiai bajnokok, valamint Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. A következő napokban további ismert személyek futják le a rájuk eső kilométereket: Nagy Ervin színész, Kocsis Tibor énekes és a Sláger FM csapatából Garami Gábor és Somogyi Zoltán rádiós műsorvezető, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Bogdán Ádám válogatott labdarúgó, Katus Attila aerobik világbajnok, Szabados Ágnes műsorvezető, Szijjártó Péter külkereskedelmi és külügy-, valamint Varga Judit igazságügyi miniszter is. A különböző hosszúságú távokat többen teljesítették már, így az összegyűlt több mint 111 kilométerrel a Balaton-kör feléhez érkezett a csapat. A hátralévő 110 kilométert a következő öt napban futják le a jótékonysági futólánc résztvevői, mely idő alatt a szurkolás mellett pénzadományával bárki csatlakozhat az összefogáshoz az Segélyszervezet futó nagyköveti weboldalán.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó programja keretében országszerte 13 helyszínen több mint 2000 gyermeknek nyújt rendszeresen segítséget szegénység okozta hátrányaik leküzdéséhez. Az egyéni fejlesztő foglalkozásokon és közösségi programokon túl, több ezer nélkülöző gyermek kap kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy iskolaszer formájában is. A Segélyszervezet a koronavírus-járvány alatt sem engedte el a gyermekek kezét: a közösségi programok felfüggesztése idején a munkatársak telefonon, illetve online tartottak folyamatos kapcsolatot a családokkal, sok esetben személyes érintkezés nélküli adományátadással juttatták el a támogatást a rászorulóknak.

Szóljon hozzá!