ZETApress

hírportál

Tóth Dániel nagy lendületben!

A Road Atlanta 4088 méteres, dimbes-dombos és nagy kihívásokat rejtő aszfaltcsíkján mérkőzött meg a mezőny a Nemzeti SIM Liga 2. fordulójában – a Nemzeti Gaming és eSport Szövetség, valamint a TRP szervezésében zajló sorozatban az iRacing platformon küzdenek meg egymással az indulók, akik között jó néhány profi autóversenyzőt is találunk.

A stúdióból ezúttal is Szujó Zoltán, Bereznay Dániel és Matics Zsolt elemezte az eseményeket, a kommentátor állásban pedig Székely Márton és Zsupanek Bence foglalt helyet, és tette élvezetesebbé a versenyt, amelynek időmérő edzése Audi-dominanciát hozott, ám az első 19 pilóta egy másodpercen belül volt. Tóth Dávid, Sövér László és Nagy Dániel 87 ezreden belül volt, de a kétszeres kamion Európa-bajnok Kiss Norbi hátránya is csak 127 ezredmásodperc volt az éllovashoz képest.

Az első futam végén Tóth Dávid ünnepelhetett, a futam legnagyobb vesztese pedig a TCR Europe-ban is szereplő Nagy Dani volt, akit először Kiss Norbi terelt ki a pályáról, majd Sinka Dániellel ütközött, így a mezőny végére csúszott vissza. Eközben Tóth Dávid egymás után futotta a leggyorsabb köröket, és Kiss Norbi előtt megnyerte a versenyt.

A fordított rajtrácsos második versenyen hatalmas tülekedés alakult ki a rajt után, de Tóth Dávid ügyesen átfűzte magát a mezőnyön, és a tizedik helyről indulva elkezdett fokozatosan előnyt kiépíteni. Nagy Dani a 31. helyről indulva ment hatalmasat: gyönyörű előzéseket bemutatva a negyedik helyig küzdötte előre magát. A naplementében végül Tóth Dávid mögött megint Kiss Norbit intette le a kockás zászló.

Az összetett versenyben így két verseny után továbbra is Kiss Norbi vezet 91 ponttal, de mindössze egyetlen pont az előnye Tóth Dávid előtt. A mezőny szombaton Daytonába érkezik, ahol éjszakai versenyen mérik össze gyorsaságukat a legjobbak. A szombati verseny már élőben lesz követhető a Nemzeti Sport Facebook-oldalán is!

Szóljon hozzá!