ZETApress

hírportál

Májusi PUB

Jön a PUB az NN Ultrabalaton útvonalán. Május 15-én rajtol a Privát Ultrabalaton, azaz a PUB! A koronavírus-járvány miatt májusról októberre halasztották az NN Ultrabalatont, de az ultrafutás rajongói nem maradnak versengés nélkül. Több hazai ismert futó is rajthoz áll külön időpontokban, és körbefutja a Balatont – tudatta Bányász Árpád.

Az útvonal 221 kilométer hosszú, megegyezik a 2020-as verseny egyéni útvonalával, a szintidő pedig most is 32 óra. – Arra gondoltunk, hogy az NN UB egyéni teljesítés lehetőségét más formában is szeretnénk életre hívni, és az igazán felkészültek számára lehetőséget biztosítani egy egyedi szabályrendszerben történő, dokumentált teljesítésre. Célunk, hogy az NN UB aktuális útvonalát egyéniben ily módon teljesítő ultrafutók, velük együtt pedig maga a sportág is jóval nagyobb figyelmet kapjon. Bízunk benne, hogy a 221 kilométer teljesítői sokakat inspirálnak majd arra, hogy kedvet kapjanak és tekintetüket a maratoni távokat meghaladó ultrázás irányába fordítsák – olvasható a szervezők versenykiírásában.

A PUB első futója Takács Krisztián Csipi lesz, a terepfutók egyik ikonikus alakja, aki az NN UB kedvéért idén az erdőt aszfaltra cserélte, és május 15-én rajtol. Őt követi a futópados világrekorder Csécsei Zoltán május 30-án, de a mezőnyben megtaláljuk többek között Bódis Tamást is, aki 2019-ben megnyerte a Spartathlont – és az NN Ultrabalatont is.

A verseny 2020-ban 14. alkalommal rajtol – ezúttal októberben. A Balatont megkerülő egykörös verseny Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye és Közép-Európa leghosszabb futóversenye. Teljesíthető egyéniben, váltóban, futva vagy bringával. Az élő teljesítés május 15-én pénteken 07 órától idekattintva lesz követhető.

Szóljon hozzá!