ZETApress

hírportál

Tévé előtt tekerhetünk

Tour de Hongrie magazin indul szerda délután az M4Sporton a World Tour-versenyzőinkkel – tudatta Gombkötő Roland sajtófőnök.

Május 13-a szerda és 17-e vasárnap között, a 2020-as Tour de Hongrie eredetileg tervezett időpontjában ötrészes magazinműsorral jelentkezünk az M4Sport csatornáján. A sorozatban találkozhatunk napjaink legjobb magyar kerékpárosaival, akik egy virtuális versenyben össze is mérik erejüket.

Mind az öt versenynapon félórás adásban járjuk végig a körverseny idei útvonalát – félig-meddig virtuálisan, ugyanis egy erre kifejlesztett applikáció segítségével ismert hazai és külföldi kerékpárosok is teljesítenek egy-egy szakaszt az adott napon. Az adásokkal egy időben játékot is hirdetünk: az okos-görgővel rendelkező kerékpárosok egy héten át otthon is teljesíthetik a Tour de Hongrie virtuális, 35-45 kilométeres szimulált szakaszokat, a résztvevők között értékes ajándékokat sorsolunk ki. Az első versenynap, a Tour de Hongrie első szakasza az otthoni teljesítők számára május 13-án az M4Sport adása után kezdődik.

S hogy az otthoni teljesítők kikkel mérhetik össze felkészültségüket? Az adássorozatban nyeregbe szállnak a magyar kerékpársport jelenlegi legjobbjai, többek között két World Tour-versenyzőnk, a tavalyi Tour de Hongrie versenyében harmadik helyezett Valter Attila (CCC Team) és a 2017-es Magyar Körverseny második helyezettje, Peák Barnabás (Mitchelton-Scott) is.

Indul a virtuális versenyben a tavalyi összetett verseny ezüstérmese, Dina Márton (Kometa-Xstra), a Tour de Hongrie legutóbbi magyar szakaszgyőztese, a londoni olimpikon, pályán Európa-bajnoki ezüstérmes Lovassy Krisztián (Epronex-BSS Oil Team), a viadal legutóbbi magyar sárga trikósa, a leggyorsabb magyar kerékpáros, a pálya Világkupákon jeleskedő sprinter, Szalontay Sándor, a pekingi olimpikon Kusztor Péter (Team Novo Nordisk) és több magyar válogatott kerékpáros is.

A Tour de Hongrie magazinban láthatjuk majd: jó néhány külföldi csapat és versenyző is kiállt a Magyar Körverseny mellett, üzenetekkel vagy éppen az adott szakaszok teljesítésével jelezték, szeretik ezt az eseményt, s szívesen visszatérnek az igazi folytatásra is.

A Tour de Hongrie magazinműsor sorozatában az ismert kerékpárosok virtuális viadala mellett bemutatjuk az idei eseményre nevező legerősebb csapatokat, megszólaltatjuk a magyar sport és a kerékpársport vezető személyiségeit, a partnervárosok polgármestereit, emlékezetes pillanatokat idézünk fel a Magyar Körverseny történetéből, s természetesen szó lesz a jövőről is.

A Tour de Hongrie magazin adásai, M4Sport:
1. szakasz: május 13-a szerda 15:25 Debrecen – Hajdúszoboszló;
2. szakasz: május 14-e csütörtök 15:30 Karcag – Nyíregyháza;
3. szakasz: május 15-e péntek 15:35 Sárospatak – Kazincbarcika;
4. szakasz, május 16-a szombat 14:25 Miskolc – Gyöngyös-Kékestető;
5. szakasz, május 17-e vasárnap 15:20 Esztergom – Esztergom.

Szóljon hozzá!