ZETApress

hírportál

Új sorozatot indít az NVESZ!

A szövetségek többsége a kialakult veszélyhelyzetben is folyamatosan dolgozik. Amelyik sportág olyan jellegű, ott versenyeket is rendeznek. Az elhalasztott olimpia és Világjátékok pedig egy sor kérdést felvetnek – tudtuk meg dr. Mészáros Jánostól, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnökétől.

Úgy gondolom, hogy a jelen helyzet minden sportszövetség életében embert próbáló. Igyekszünk mindent megoldani. Sokan bele sem gondolnak, de például Szervezeti Működés Szabályzat és Alapszabályzat szinten is kell egy-két dolgot változtatni! Elnökségi szinten működik például az elektronikus döntéshozatal, de elő kell készítsük azt a helyzetet, hogy jogszerűen tudjunk adott esetben – a technikai eszközöket felhasználva – üléseket tartani! – mondta az NVESZ elnöke, aki egyben a Magyar Karate Szövetség első embere is.

A versenyek szintjén egy sor kérdés felmerül. Elhalasztották többek között az olimpiát és a Világjátékokat is. A sportszervezeteknek a jövőben el kell dönteniük bizonyos versenyek esetében, hogy azokat halasztják-e vagy törlik. A Világjátékokat egy évvel később rendezik meg, akárcsak a tokiói olimpiát. Nagyobb problémát az utóbbi esetében látok. Még áttekinthetetlen, hogy miként alakulnak például a kvalifikációk, de az előttünk álló időszakban remélem, sok kérdésre választ kapunk! – tette hozzá dr. Mészáros János kiemelve: a szövetségekről az előttünk álló hetekben tartalmas és érdekes anyagokat jelentetnek meg az nvesz.hu portálon.

A legutóbb megjelent NVESZ-kiadványban feldolgozott írásokat tesszük közzé folyamatosan az oldalon, némileg aktualizálva. Ez elsősorban azért alakul így, mivel a kiadvány bolti forgalomban nem kapható, így a rendkívül színes sporttársadalom bemutatását azokhoz is el szeretnénk juttatni, akik nem találkoztak a könyvvel – fejtette ki a közel 60 sportági szövetséget tömörítő köztestület elnöke.

Szóljon hozzá!