ZETApress

hírportál

Szeminárium Tatán

Idén immár 19. alkalommal rendezi meg szombat-vasárnap a Magyar Szabadidősport Szövetség a szabadidősport feladatairól és lehetőségeiről szóló, évenként esedékes konferenciáját Tatán.

Az Északnyugat-magyarországi Általános Olimpiai központbeli eseményen az általános teendők megvitatása, valamint információcsere mellett a Nemzeti Sportszövetség és a Nemzeti Szabadidősport Szövetség között együttműködési megállapodás nyilvános aláírására is sor kerül.

A Tatai Edzőtáborban tartandó két napos, konferenciának nevezett, valójában képzési célokat szolgáló rendezvény az e területen dolgozó szakemberek számára megkerülhetetlen információforrásként szolgál. Hozzájárul ahhoz, hogy a szervezet kapcsolatot építsen ki az egészséges életmódban érintett kormányzati szervekkel, emellett javítja a szabadidősportban érintettek érdekében kifejtett érdekérvényesítés hatékonyságát is.

Az idei eseményen a korábban megszokott tájékoztatók, oktatási célú előadások mellett felszólal Dr. Simóka Beáta, az Önkormányzati Minisztérium Sport szakállamtitkárságának vezetője, illetve Dr. Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is, aki a MOB Sport for All tevékenységéről és elképzeléseiről ad számot. Az eszmecsere eredményességét segítendő a szervezők kerekasztal-beszélgetést is előkészítettek, amelynek résztvevői a szabadidősporttal kapcsolatban, egymásnak feltett kérdéseken keresztül próbálnak rávilágítani a legfontosabb problémákra.

A konferencia csúcspontja a nyilvános aláírási ceremónia lesz, amelynek során Monspart Sarolta, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnöke, valamint Dr. Gémesi György a Nemzeti Sportszövetség elnöke, a sajtó és a résztvevők nyilvánossága előtt kézjegyükkel látják el együttműködési dokumentumukat. További információk oldalukon olvashatók.

Szóljon hozzá!