ZETApress

hírportál

Foci helyett fociról

Ha már nincs sport, nosztalgiázzunk: Geráék tíz éve EL-döntőt játszottak! A Juventus torinói 3:1-es győzelme után az Európa Liga visszavágóján lépett pályára 2010. március 18-án Londonban a Gera Zoltánnal felálló Fulham ellen – tudtuk meg Takács Gábortól.

Az olaszok gyorsan vezetést szereztek, ám ezután az angolok fennállásuk legszebb győzelmét aratták. Gera is kivette részét a sikerből: két gólt is szerzett. A Fulham 4:1-re győzött és továbbjutott. Később Geráék a Wolfsburg és a Hamburg kiverésével egészen a döntőig meneteltek, ahol 2:1-re alulmaradtak az Atletico Madriddal szemben.

Kloppnál hárman gazdagabbak

A France Football nyilvánosságra hozta a tavalyi naptári évben a sztár focisták és edzők jövedelmét. Az összegekben az alapfizetése, a becsült reklámbevételek ls prémiumok szerepelnek. A játékosok sorrendjében semmi meglepetés nincs. Messi 131 millió eurós éves bevételével az első. Őt követi Ronaldo és Neymar. Az edzőknél némileg váratlan, hogy Diego Simeone áll a rangsor élén 40,5 millióval, majd Antonio Conte és Pep Guardiola következik. Jürgen Klopp, a BL-győztes Liverpool német mestere csak negyedik csekély 24 millióval.

Szóljon hozzá!