ZETApress

hírportál

59 sportág egy könyvben

A Nemzeti Versenysport Szövetség kiadványban mutatja be a tagszervezeteit, szövetségeit – tudatták sajtósaik. A kiadványban a Sportegyesületek Országos Szövetsége és a Sportlétesítmények Magyarországi Szövetsége is bemutatkozik.

Az 59 sportági szövetséget tömörítő köztestület minden egyes tagszervezete helyet kapott az igényes kiadványban, amelynek szerkesztését Járosi Péter, az NVESZ általános alelnöke jegyzi, a cikkeket pedig Bányász Árpád és Turák Péter, a szövetség sajtó munkatársai készítették el.

Járosi Péter szerint a Nemzeti Versenysport Szövetség elmúlt három évét felölelő kiadványban az volt a legfontosabb, hogy hiteles képet adjon a túlnyomórészt az olimpiai programban nem szereplő sportágakról. – A hitelességen kívül fontos, hogy a könyv a legfrissebb adatokat közli a magyar sport értékes részét képviselő szövetségünk (NVESZ) tagjairól. Ez egyfajta adatbankként is funkcionál, hiszen egy-egy szövetség esetében sok más információ mellett, azt is megtudhatja az olvasó, hogy hányan űzik az adott sportágat itthon, vagy azt, hogy hol lehet bővebb információkat találni az egyes sportágakról – mondta az alelnök.

A kiadványban a sportágak legutóbbi évein túlmenően a jövőbeli terveiről is tájékozódhatnak a sportrajongók, a szakmai anyagokat pedig látványos és igényes fotókkal illusztrálták. Járosi Péter kiemelte: a könyv bolti forgalomban nem kapható, a sportszakma pedig pozitívan fogadta. – A Nemzeti Versenysport Szövetség hagyományos február 13-i gáláján mutattuk be a 208 oldalas kiadványt, amelybe dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára és dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke írt előszót – tette hozzá az NVESZ alelnöke, aki egyben a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnökeként is tevékenykedik.

Szóljon hozzá!