ZETApress

hírportál

Hazai sikerek az MK-ban

A tavaly döntős Bp. Honvéd és a címvédő Fehérvár is bejutott a legjobb négy közé a labdarúgó Magyar Kupában: a kispestiek a gól nélküli első mérkőzést követően a tegnapi visszavágón Szegeden pályaválasztóként győzték le a Paksot, míg a MOL Vidi a múlt heti veresége után Fehérváron ütötte ki az Egerszeget.

A kormány a koronavírus járványhelyzet miatt tegnap éjféltől megtiltotta a száz főnél nagyobb beltéri és az ötszáz főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását, így negyeddöntő valamennyi tegnap esti visszavágóját még nézők előtt rendezhették a labdarúgó Magyar Kupában. Az MLSZ a rendező klubok döntésére bízta, milyen körülmények között bonyolítják le a találkozókat. A rendezők vállalták, hogy a csapatok nézők előtt lépjenek pályára.

A múlt heti odavágókon: PAFC – Zsóry 0:1 (0:0), Dorog – MTK 0:1 (0:1), Paks – Bp. Honvéd 0:0, ZTE – Fehérvár 2:0 (0:0) volt. A tegnap esti visszavágókon Fehérvár – ZTE 5:0 (3:0) > 5:2, Zsóry – PAFC 1:1 (0:0) > 2:1, Honvéd – Paks 2:0 (1:0) > 2:0, MTK – Dorog 3:0 (2:0) > 4:0 lett az eredmény. Az elődöntők április 14-15-ei odavágóin: MTK – Honvéd és Zsóry – Fehérvár lesz, a visszavágókat egy héttel később játsszák.

Szóljon hozzá!