ZETApress

hírportál

V4-bringák áprilisban

Április 18-án jön a 8. Visegrád 4 Kerékpárverseny. A Visegrádi Csoport országainak közös országúti kerékpáros versenysorozatának első állomása lesz idén a magyarországi verseny, amelynek mezőnye a 2019-es évhez hasonlóan Budapesten, a Carl Lutz rakparton rajtol, majd immáron hagyományosan Pannonhalmán ér célba.

Április 18-án szombaton tehát nemcsak a hazai verseny, hanem az idei sorozat is Budapesten rajtol el. A Visegrad 4 Bicycle Race másnap Szlovákiában folytatódik, a lengyelországi viadalra április 25-én szombaton kerül sor, majd a 2020-as sorozat másnap Csehországban zárul – tudatták sajtósaik.

A magyar verseny útvonala a tervek szerint nem változik a tavalyihoz képest, így ezúttal is 165,7 kilométert kell majd letekerniük a versenyzőknek, benne a szokásos pannonhalmi körözéssel, na meg a helyenként 15%-os emelkedővel, amelyet ezúttal sem lesz elég egyszer megmászni. A megmérettetés – csakúgy, mint a sorozat többi viadala – természetesen most is 1.2-es besorolással szerepel a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában.

Jelenleg korai lenne bármiféle esélylatolgatásba kezdeni, hiszen nem ismert még a mezőny teljes összetétele, azonban ahogy minden évben, úgy most is reménykedünk egy kiemelkedő magyar sikerben. Dina Mártonnak 2019-ben ez majdnem sikerült, a technika ördöge azonban közbeszólt, de a legjobb magyar versenyzőként így is a 13. helyen ért célba. Reméljük, idén születnek majd magyar UCI pontok, egy dobogós helyezésnek pedig még jobban örülnénk!

Mindez kiderül majd az április 18-i versenyen, amely a Külgazdasági és Külügyminisztérium megbízásából ezúttal is a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület szervezésében kerül megrendezésre. A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrád 4 kerékpáros-sorozat magyar futamának hivatalos oldalán találhatók.

Szóljon hozzá!