ZETApress

hírportál

Fuss, Forest Virágvasárnap!

Jótékonysági terepfutóverseny lesz Virágvasárnap a Budakeszi Vadasparkban: futamok valamennyi korosztály számára. A nevezési díjakból a vadmacskák védelmét támogatják – tudatta Zachán Viktor sajtóreferens. Surányi Linda felvételén Szilveszter, a hím vadmacska nézelődik.

Nem akármilyen terep-futóversenyt rendez a Budakeszi Vadaspark április 5-én Virágvasárnap. A Fuss, Forest! nevű verseny egyszerre jótékonysági és családi futás, amelyen a néhány száz méterestől a félmaratonig 6 táv közül választhatnak az indulók. Aki benevez a versenyre, aznap ingyenesen látogathatja a Vadasparkot. A bevételt a vadmacskák védelmére, életmódjuk tanulmányozására fordítják a szervezők.

A Budakeszi Vadaspark környékén található erdők és turistautak a Budai-hegység legszebb részei közé tartoznak. Ezen a területen, illetve a Vadaspark közvetlen közelében alakították ki a versenyszervezők – a Budakeszi Vadaspark, az Örökerdő Alapítvány és a CoffeeRUN Sportegyesület – a verseny távjait úgy, hogy azok közül a legkisebbek által is könnyen teljesíthető néhány száz méterestől az alapos felkészültséget igénylő félmaratonig minden korosztály és résztvevő megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Ezért is ígérkezik remek mókának a Fuss, Forest! mert a családok, a gyerekek, a közepes távokat kedvelő futók és a tapasztalt félmaraton-teljesítők egyaránt felfedezhetik benne a kihívást: a közösségi élményt, a szabadban sportolás semmihez sem hasonlítható hangulatát, a tavaszi budai hegyek szépségét. Így valamennyi induló garantáltan siker- és sportélménnyel lehet gazdagabb a verseny után. És még valamivel: azzal a tudattal, hogy jótékony célt támogat. A Budakeszi Vadaspark ugyanis a bevétel felhasználásával a magyarországi vadmacska populáció védelméhez, a vadmacskák elterjedésének, életmódjának tanulmányozásához, a Vadasparkban született egyedek visszavadításához járul hozzá.

A Fuss, Forest! jótékonysági futáson 6 távon lehet indulni:
Süni futam óvodásoknak (350 m);
Mosómaci futam alsósoknak (350 m);
Farkasfalka futam családoknak (350 m);
Tűzróka futam (4 km, 100 m szintemelkedés);
Vadmacska futam (8,8 km, 250 m szintemelkedés);
Hiúz félmaraton (20,86 km, 492 szintemelkedés).

A rajt és a cél a Budakeszi Vadaspark főbejáratánál lesz. A három kistáv indulói 09:30-tól 10 percenként, a Tűzróka és a Vadmacska futam, valamint a Hiúz félmaraton futói 10 órakor rajtolnak. A szintidőn belül célba érkezők egyéni befutórelikviát kapnak. A 4 és a 8,8 kilométeres táv, valamint a félmaraton 1-3. helyezettje – a férfi és női külön-külön – ajándékcsomagban részesül, illetve a Budakeszi Vadasparkba szóló éves bérletet kap.

A Fuss, Forest! jótékonysági futás valamennyi résztvevőjének rajtcsomagjában lesz egy karszalag, ami a verseny napján ingyenes belépésre jogosít a Budakeszi Vadasparkba. A Fuss, Forest! jótékonysági futás versenykiírása, a kedvezményes online nevezés – amire március 30-áig van lehetőség -, illetve valamennyi információ a verseny honlapján érhető el.

Szóljon hozzá!