ZETApress

hírportál

Szállt a korong a Kalefon!

Látványos bemutató részesei lehettek azok, akik délután a Széll Kálmán téren jártak, ahol a Magyar Repülő Korong Szövetséget rendezett villámcsődületet. Válogatott és igazolt versenyzők mutatták be a freestyle és az ultimate frizbi szakág szépségeit. Az előzetes idekattintva olvasható.

Bár az időjárás nem teljesen volt barátságos az eseményhez – a nagy szél miatt ugyanis nem mindig ott landoltak a korongok, ahová azt szánták – a járókelők így is nagy érdeklődéssel figyelték az eseményt és zárásként többen tevékenyen be is szálltak a korongok szállásába.

Az eseménnyel az MRKSZ a március elején induló Well Travel Liga nemzeti bajnokságra kívánta ráirányítani a figyelmet és arra, hogy 2020 a nagy kihívások éve a sportág számára. Hamar László alelnök a téren álló újságíróknak elmondta: 2020-nan első ízben szerepel magyar válogatott felnőtt Világbajnokságon. Júliusban Hollandiába utazik a Mixed (vegyes) csapat.

A tavaly Eb-ezüstöt szerzett ifjúsági lányokra épülő U20-as válogatott is vb-n vesz részt. A tavaly bevált kezdeményezéseket folytatjuk, sőt kiszélesítettük. 2020-ban már 7 egyesület nevezett az NB I-be. A junior bajnokságot is kibővítettük, idén már 4 fordulóban mérik össze tudásukat a fiatalok, egészen U11-től. Cél, hogy 2020-ban megduplázzuk a versenyengedéllyel rendelkező sportolók számát. Ez az év az építkezés éve minden korosztályban! – tette hozzá az alelnök.

Szóljon hozzá!