ZETApress

hírportál

Zavaró volt az afrikai hőség

A profi európai XTERRA versenyző nem bírta a hőséget Afrikában. A szezon újabb XTERRA futama nem várt meglepetéssel szolgált a résztvevőknek: a dél-afrikai terepen hatalmas hőségben, 40 fok felett kellett versenyezniük, ezt pedig sokan egészen másképpen viselték, mint arra számítani lehetett.

Dan Hugo, a fiatal dél-afrikai versenyző megvédte címét, Carina Wasle az osztrák profi nem tudta megismételni tavalyi győzelmét ? tudatta a Terepsport.hu. Több mint 300 versenyző állt rajthoz a kontinens egyik legnehezebb tereptriatlon versenyén, ahol idén nemcsak a terep nehezítette meg a versenyzők dolgát. Az úszásnál még a megszokott 20 fok körüli hőmérsékletben rajtolt a mezőny, de a kerékpározás elején már 40 fokos hőség lepte meg a résztvevőket.

Szokatlan volt az egykörös, 1500 méteres úszás, hiszen általában két körben kell teljesíteni a távot. Ez a jó úszóknak kedvezett, akik így sokkal több előnyre tettek szert a kerékpározás előtt. A férfiaknál Dan Hugo lassan kezdett, de végig szemmel tartotta két nagy ellenfelét Kent Hornert és Nico Pfitzenmaiert.

Kerékpáron lassan felzárkózott rájuk és az egyik kegyetlen emelkedőn meglépett az üldözőktől. Számára ez a pálya hazainak számít, évek óta minden évben indul a versenyen ? ez pedig a különösen technikás MTB szakaszon sokat jelentett. A futásra már komoly előnnyel érkezett és a szinte festőinek nevezhető futópályán újabb percekkel növelte előnyét.

A hölgyeknél Mari Rabie 2005 óta nem indult ezen a versenyen, de fantasztikus formában volt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az úszás után még a férfi élmezőnnyel lépett a partra. Kerékpáron a fantasztikus lendületet szerző osztrák címvédő, Carina Wasle hamar utolérte, de a rájuk törő hőség az osztrák téli triatlon bajnokot megállította, végül be sem fejezte a versenyt!

Rabie ezek után már lényegében ellenfél nélkül versenyzett, hiszen az egy órán át tartó hatalmas csata Wasle-val akkora előnyt biztosított a számára, amit a többiek nem tudtak behozni. A verseny hatalmas tábortüzes eredményhirdetéssel zárult, ahogy ez az XTERRA versenyeken gyakori szokás. A verseny nehézségére jellemző, hogy 50 nő közül 31-en, 251 férfi közül 185-en teljesítették a távot.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Tereptriatlon a határon | ZETApress

Szóljon hozzá!