ZETApress

hírportál

Repül a korong a Kalefon

A Magyar Repülő Korong Szövetség ma 14 órától flashmob-ot szervez Budapesten a Széll Kálmán téren a szobor és a nagyóra közötti területen – tudatta Erdősi Zoltán, az MRKSZ elnöke.

Több mint 30 igazolt versenyző látványos bemutatóval kívánja felhívni a figyelmet erre a bíró nélkül játszott verseny és tömegsportnak egyaránt kiváló sportágra, amely ebben az évben nagy feladat elé állítja a szövetséget, hiszen 2020-ban első ízben szerepel magyar válogatott felnőtt Világbajnokságon. Júliusban Hollandiába utazik a Mixed (vegyes) csapat. A 2019-ben Eb-ezüstöt szerzett ifjúsági lányokra épülő U20-as válogatott pedig szintén világbajnokságon vesz részt.

Március elején kezdődik az Ultimate Well Travel Liga versenysorozata immár 7 csapat részvételével, melyről idekattintva olvashatunk. A junior bajnokság kibővítésre került, így idén már 4 fordulóban mérik össze tudásukat a fiatalok, egészen U11-től. Cél, hogy 2020-ban megduplázzuk a versenyengedéllyel rendelkező sportolók számát. 2020 az építkezés éve minden korosztályban.

Szóljon hozzá!