ZETApress

hírportál

Tatán készülnek legjobbjaink

Tatán hangolódnak a budapesti olimpiai kvalifikációs versenyre a magyar birkózók. Jelenleg a kötöttfogású válogatott a fővárosban készül, de a március 19-e és 22-e között Budapesten megrendezendő olimpiára kvalifikáló európai viadal előtt a Tatai Olimpiai Központban készülhetnek – tudatta Világi Péter és Bányász Árpád, SportBánya.

A római Európa-bajnokságot többek között Lőrincz Tamás és Korpási Bálint is kihagyta, helyette Kubában edző-táboroztak és versenyeztek. – Nagyon hasznos volt a kubai túra. Remek ellenfelekkel készülhettünk – mondja Korpási Bálint, aki a budapesti rangos viadalon 67 kilogrammban lép szőnyegre a tokiói kvótáért. – Az utóbbi években folyamatosan figyeltem a súlycsoport mezőnyét. Igyekeztem a súlyomat is úgy hozni, hogy végül a lehető legkevesebbet kelljen majd fogyasztanom – emelte ki Korpási Bálint, aki a legutóbbi kubai hagyományos nemzetközi versenyen győzni tudott a régi súlycsoportjában, azaz a 72 kilósoknál.

A 77 kilóban a világbajnoki címvédő és olimpiai kvótás Lőrincz Tamás ezüstig jutott Kubában. A világklasszis kézsérülése miatt lépett akkor vissza a döntőtől. – Az ujjam sérült meg, és nem akartam kockáztatni. Most már minden jól alakul. A tatai edzőtáborban az lesz a jó, hogy egy ütős nemzetközi mezőny jön majd össze – tette hozzá Lőrincz Tamás, aki arra utalt, hogy 16 országból több, mint 110 versenyző készül együtt a mieinkkel.

Szóljon hozzá!