ZETApress

hírportál

Hungária körúti büntetők

Három büntetőből két góllal lett döntetlen a Honvéd és a PAFC meccse a Hidegkuti-stadionban. A Bp. Honvéd 2283 néző előtt 1:1-et játszott a vendég Puskás Akadémiával a labdarúgó OTP Bank Liga tegnapi 22. (középső szezon utolsó, 11.) fordulójában. Múlt szombaton mindketten győztek.

Jó iramban kezdődött a találkozó, amelynek 10. percében Lanzafame harcolt ki büntetőt, az olasz támadó jobb alsóba sarokba tartó tizenegyesét azonban Hegedüs Lajos gyors vetődéssel hárította. A folytatásban kiegyenlített mezőnyjáték mellett a vendégek a kapura is veszélyt jelentettek, viszont a kispesti támadások legtöbbje a felcsútiak hatékony letámadása miatt már a félpálya környékén elhalt.

A Honvéd a II. félidő elején is büntetőhöz jutott, Lanzafame az 53. percben is a jobb alsó sarkot célozta meg, de már sikerrel, mert Hegedüs reagálni sem tudott a lövésre. Azonnal támadóbb szerkezetre váltottak a vendégek, de hiába irányították a játékot, nem jutottak helyzetig, mert nem tudták feltörni a jól záró kispesti védelmet.

A házigazdák eközben veszélyesen kontráztak, csak nem tudták gólra váltani ígéretes helyzeteiket. Ez a 88. percben megbosszulta magát, amikor Lovric ártalmatlan helyzetben buktatta Mebrahtut, ami büntetőt ért a vendégeknek, Knezevic pedig egyenlített.

A Puskás Akadémia így vendégként megőrizte tavaly augusztus 17-e óta tartó veretlenségét, azóta négy győzelem mellett ötödször ért el döntetlent, a kispestiek viszont házigazdaként veretlenek továbbra is a Puskás Akadémiával szemben: négy győzelem mellett másodszor végeztek döntetlenre.

A tegnapi vidéki eredmények: Várda – DVTK 2:2 (1:0), Fehérvár – ZTE 4:1 (1:0), Paks – DVSC 4:2 (2:1), Kaposvár – ÚFC 0:1 (0:1), Zsóry – FTC 3:0 (3:0), mellyel a címvédő és listavezető zöld-fehérek másodszor kaptak ki a mostani bajnokságban – első vereségüket az augusztus 25-ei 4. fordulóban szenvedték Felcsúton -, de még így is biztosan vezetik az NB I mezőnyét.

Szóljon hozzá!