ZETApress

hírportál

Telekom – Titánok a negyeddöntőben

A címvédő Ferencváros-Telekom a középszakaszgyőztes jogán a Fehérvári Titánok csapatát választotta ellenfélnek a Jégkorong Erste Liga negyeddöntőjére a délelőtti sajtóeseményen, melynek elején megemlékeztek a február 4-én elhunyt Sárközy Tamásról, az MJSZ korábbi elnökéről.

A Mercure Buda Castle Hill félemeletén a középszakasz eredménye alapján a felsőház 1-3. csapata jelentette be döntését. Ennek alapján a 2. Dunaújváros az Újpestet, a 3. romániai Corona Brasov a Gyergyószentmiklóst választotta. A negyedik párharcban a DEAC és az alapszakaszt magabiztosan megnyerő, ám a középszakaszban gyengélkedő Csíkszereda küzd a legjobb négy közé jutásért.

Amikor valaki ellenfelet választ, azért teszi, mert azt gondolja, így a papíron legkönnyebb ellenféllel tud találkozni. A Ferencváros részéről ez a legjobb választás, de a jégen még bizonyítanunk kell az igazunkat – fogalmazott Fodor Szabolcs, az MK-győztes Ferencváros vezetőedzője, aki 100%-os teljesítményt vár együttesétől már a negyeddöntőben is. – Csak a következő feladatra koncentrálunk, ostobaság lenne előrébb gondolkodni! – mondta, majd a többiek is megszólaltak:

Kiss Dávid vezetőedző, Fehérvári Titánok: Izgalmas meccseket játszottunk a Fradival a szezonban. Nem feltett kézzel megyünk ki ellenük a jégre.

Azari Zsolt ügyvezető, Dunaújvárosi Acélbikák: A csapat vezetőedzője döntött az UTE mellett. A csíkszeredai játékunk biztató volt, hasonló folytatást remélünk!

Dömötör Róbert szakosztályvezető, UTE: A dunaújvárosiakkal a 2016/17-os szezon rájátszásában hétmeccses csatát vívtunk, akkor mi nyertünk. Most is erre készülünk, de gondolom, az ellenfél is.

Mihály Árpád általános igazgató, Corona Brassó: A Csíkszeredával nagyon sok párharcot vívtunk az elmúlt években, most úgy gondoltuk, a Gyergyói HK lesz a megfelelő ellenfelünk.

Bereczky Szilárd általános igazgató, Gyergyói HK: A középszakaszt veretlenül zártuk, ezt biztatónak gondoljuk. Próbálunk úgy beleállni a párharcba, hogy jól jöjjünk ki belőle.

Fodor András szakosztályvezető, DEAC: Debrecenben mindenkinek nehéz nyernie, telt ház előtt játszhatunk, megvan a pályaelőnyünk. Szeredában mii győztünk először az alapszakaszban, erre is építhetünk.

Kristó András csapatvezető, SC Csíkszereda: Bízunk a sérültjeink felépülésében, illetve abban is, hogy a jó alapszakasz, majd a gyenge középszakasz után a rájátszásban ismét jók leszünk!

Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke ismertette: eddig 220 mérkőzést rendeztek (az alapszakaszban 180-at, a középszakaszban negyvenet). A korábbiakhoz képest többen voltak kíváncsiak a liga összecsapásaira, ehhez nagyban hozzájárult, hogy Csíkszeredán 1600, míg Újpesten 600 fős átlag nézőszám mellett játszották a meccseket. Összesen 1221 gól esett – ez 6,7-es átlagot jelent -, és nehezen kiszámítható kimenetelű találkozókat játszottak, a Ferencváros például egyszer 5:0-s vereséget szenvedett a Fehérvári Titánok vendégeként.

Ez a szoros versengés segít abban, hogy az élcsapatok a nemzetközi színtéren és az Erste Ligában is egyre kiemelkedőbb produkcióval rukkoljanak elő – mondta az elnök. Kitért arra, hogy a játékvezetést érik bírálatok, ám a liga biztosítja a bíróképzés fejlesztését. Egyúttal ismertette: a rájátszásban magyar bírók vezetik a mérkőzéseket, nem lehet külföldi játékvezetőket választani.

Szabados Richárd, a liga alelnöke és a névadó szponzor képviselője jelezte: arra számít, hogy nem lesznek előre lefutott párharcok. A következő szezonra előretekintve elárulta: változatlan mezőnnyel kalkulálnak, egyedül a MAC csatlakozása kérdéses. Ez attól függ, hogy az újbudai együttes a szlovák élvonalban szerepel-e szeptembertől.

A negyeddöntőben – amely 22-én szombaton veszi kezdetét – az elmúlt szezonokhoz hasonlóan az egyik fél 4. győzelméig tartanak a párharcok, miként az elődöntőben és a fináléban is. Az elődöntők március 8-án vasárnap kezdődnek, a finálé legkésőbb április 3-án pénteken ér véget.

Az Erste Liga negyeddöntőinek párosítása:
FTC-Telekom – Fehérvári Titánok
Dunaújvárosi Acélbikák – UTE
Corona Brasov (román) – Gyergyói HK (román)
DEAC – Sport Club Csíkszereda (román)

Szóljon hozzá!