ZETApress

hírportál

Nem félünk a tavasztól!

Hétvégén Freestyle Snowboard és Szlalom Országos bajnokság lesz a Mátrában! A snowboardos közösség egy emberként várja a tél legnagyobb hazai eseményét, a Mátraszentistvánon megrendezendő Freestyle Snowboard és Szlalom Országos bajnokságot.

Egykori veteránok és fiatal reménységek nyilatkoztak a Magyar Snowboard Szövetségnek: Én tíz éve vártam, hogy itthon legyen az Ob. Tavaly végre összejött, és iszonyatosan jó élmény volt, szóval biztos, hogy idén sem hagyom ki! – mondta Peiman Lotfi, kétszeres Slopestyle ezüstérmes.

Majdnem húsz év versenyzés után valóra vált az egyik legtitkosabb álmom azzal, hogy a saját gyönyörű hegyeink között indulhattam a magyar freestyle snowboard bajnokságon. Már nem versenyzek, számomra sokkal inkább a közösség a lényeges. Azzal, hogy a nemzeti bajnokságot újra hazai környezetben rendezik, a magyar snowboardos közösség újjáépítésének alapkövét tette le a szövetség – mondta Liptay Dávid, négyszeres magyar bajnok freestyle snowboardos.

Nagyon várom már a Freestyle Ob-t Mátraszentistvánon, mert oda együtt megyünk az egész családdal – mondta Tóth Lili, a tavalyi országos bajnokság U14 lány kategória győztese. Ahogy szavaiból is kitűnik, a verseny egy igazi közösségi hétvégi program az egész család számára. A tavasziasan enyhe időjárás sem veszélyezteti a verseny megrendezését.

A háromnapos program nagykövete Fricz Botond, Európa-kupa-győztes freestyle snowboardos. Hazánk legnagyobb snowboardos olimpiai reménysége december elején felkartörést szenvedett, így nem tud harcba szállni a bajnoki címért, de a pálya mellett fog szurkolni a versenyzőknek – tudatta Pintér László, a Magyar Snowboard Szövetség sajtóreferense.

Szóljon hozzá!