ZETApress

hírportál

Biztosan vezet a Fradi

A bajnoki cím szempontjából fontos győzelmet aratott a Ferencváros: a labdarúgó OTP Bank Liga 21. (középszakasz 10.) fordulójának zárómérkőzésén 1:0-ra legyőzte a MOL Fehérvárt az Üllői úton. Ezzel megerősítette éllovas pozícióját: úgyis 6 ponttal előzi meg a 2. helyezett Fehérvárt, hogy két meccsel kevesebbet játszott.

Nagy iramban kezdődött a tegnap esti találkozó, melyen 10 perc elteltével került mezőnyfölénybe a hazai gárda. A Fehérvár beszorult a saját térfelére, ritkán tudott támadást vezetni, és akkor is alig lépte át a felezővonalat. Eközben a Ferencváros a lendületes – és kapufáig is jutó – Nguen, valamint a nagy kedvvel játszó Isael vezetésével állandó veszélyt jelentett és több helyzetet dolgozott ki. Kovácsiknak végig koncentrálnia kellett, háromszor pedig bravúrral avatkozott játékba a vendégek kapusa, de szünetig nem esett gól.

Az 51. percben vezetéshez jutottak a hazaiak – remek akció lezárásaként Zubkov a Juhász blokkjáról lecsorgó labdát két lépésről vágta a kapuba -, melynek eredményeként bátrabb játékot vállaltak fel a vendégek, és kijöttek a szorításból. A folytatás küzdelmes mezőnyjátékot hozott, mindkét oldalon sok szabálytalansággal. A Fehérvárnak is volt bő 15 perce, amikor irányította a játékot, de a kapura nem jelentett veszélyt. A 87. percben Varga Roland harcolt ki büntetőt – a szabálytalankodó Elek Ákost 2. sárga lappal kiállították -, de Isael tizenegyesét Kovácsik kivédte.

A két együttes a 100. bajnoki mérkőzését játszotta, a Ferencváros – 28 döntetlen és 26 vereség mellett – a 46. győzelmét aratta. A bajnokságban a Fradi veretlenségi sorozata 17 meccse tart, pályaválasztóként pedig 47 találkozón nem talált legyőzőre. (A múlt szombati Megyeri úti mérkőzését későbbre halasztották.)  A Fehérvár a bajnokságban először kapott ki vendégként a mostani idényben.

A Fehérvárhoz közelebb zárkózott ugyanakkor a Mezőkövesd, amely Debrecenben nyert. Az utolsó helyezett Kaposvár nem tudott javítani helyzetén, az utolsó előtti ZTE viszont győzött, ezzel tapad az előtte álló alsóházi együttesekre. A délutáni vidéki eredmények: ZTE-ÚFC 2:1 (1:1), DVSC-Zsóry 0:3 (0:2), PAFC-Várda 3:1 (1:0), DVTK-Paks 2:0 (1:0), Kaposvár-Honvéd 0:1 (0:1).

Szóljon hozzá!