ZETApress

hírportál

Dalma Európa tetején

Jakubovics Dalma karate Európa-bajnok lett Budapesten. A kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokságon a nyitónapi két magyar érmet követően újabb két magyar dobogóst ünnepelhettek tegnap a BOK Sportcsarnokba szép számban kilátogatott magyar szurkolók.

A formagyakorlatban elért pénteki sikerek után szombaton küzdelemben bizonyítottak a hazai fiatalok: a juniorok (16-17 évesek) versenyei során Jakubovics Dalma arany-, Dvorák Ádám pedig bronzérmet nyert.

Jakubovics Dalma a junior lányok 48 kg-os súlycsoportjában négy győzelemmel – sorrendben szerb, ciprusi, görög és osztrák ellenfelét felülmúlva – jutott a döntőbe. A fináléban a török Balik volt az ellenfél, aki ellen a magyar fiatal fantasztikus teljesítménnyel 4:0-ra diadalmaskodott.

Nagyon boldog vagyok, és örülök, hogy ilyen sok magyar kijött a versenyre, borzasztóan sokat jelentett a szurkolásuk. Úgy érzem, hogy a döntő volt a legmagabiztosabb győzelmem, addigra jól fel tudtam pörögni. Előtte nagyon izgultam, de amikor a tatamira léptem, próbáltam csak a meccsre koncentrálni. A győzelemnek a szurkolás mellett az volt még a kulcsa, hogy elhittem, hogy képes vagyok nyerni – nyilatkozta az újdonsült Európa-bajnok.

Dvorák Ádám a junior fiúk +76 kg-os súlycsoportjában walesi és albán vetélytársán túljutva a nyolc között kikapott egy román versenyzőtől. A vigaszágon Ádám javított, előbb jobbnak bizonyult cseh riválisánál, majd a 3. helyért 1:0-ra győzött a francia Houllich ellen is, ezzel megszerezte a magyar válogatott harmadik Eb-bronzérmét.

Közel állt az éremhez csapat formagyakorlatban mindkét magyar együttes is. A Bán Dominik, Csicsay Gergely, Mérő Bálint összeállítású fiú csapat és a Kiss Zsófia, Kovács Dominika, Tóth Vanda alkotta lánytrió is eljutott a bronzmeccsig, ám végül mindkét együttesünk 5. lett. A hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokság mai zárónapján az U21-esek küzdelmeit rendezik meg.

Szóljon hozzá!