ZETApress

hírportál

Magyar érmek a Karate Eb-n

Két bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a BOK Sportcsarnokban a tegnaptól holnapig zajló kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokság nyitónapján. Formagyakorlatban (kata) a kadet Bárdos Ádám és a junior Kiss Zsófia állhatott fel a dobogó 3. fokára. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Szabó Tünde az esti megnyitón elmondta: Amikor a magyar kormány tíz éve stratégiai ágazattá nyilvánította a sportot, volt egy jövőkép egy sportoló nemzetről, a fiatal generációról, amelynek tagjai egészséges, mozgásban gazdag, sikeres életet élnek, amiből az egész ország profitálhat. Éppen ezért célul tűztük ki, hogy egyre több rangos eseményt hozzunk Magyarországra, hiszen tudjuk, hogy a nagy világversenyek igazi lehetőséget kínálnak a fiataloknak és fejlődést a különböző sportágaknak – emlékeztetett az EMMI sportért felelős államtitkára.

Bárdos Ádám a kadet (14-15 évesek) fiúk formagyakorlat versenyében két körből is sikerrel jutott tovább, a harmadik fordulóban pedig kiharcolta a bronzmérkőzés jogát. A 3. helyért a Sportingbudo karatésa legyőzte ukrán ellenfelét, így a tavalyi Eb-ezüstje után ismét érmes helyen végzett. A magyar karate történetében Bárdos Ádám az első, aki katában két Európa-bajnokságon is dobogóra állhatott.

Kiss Zsófia a junior (16-17 évesek) lányok mezőnyében járt be hasonló utat. Az MTK karatésa a 3. helyért egy orosz versenyzőnél bizonyult jobbnak. Eredményének értékét növeli, hogy az elmúlt időszakban sérüléssel küszködött, ennek ellenére sikerült érmet nyernie a hazai rendezésű Eb-n.

Az U21-es (18-20 évesek) férfiak között szintén formagyakorlatban Forgács Tamás az előkelő 5. helyen végzett, akárcsak kadet küzdelemben (kumite) a 70 kg-ban Vaskó Samu, a +70 kilós Varga Dániel és a lányoknál a 47 kg-os Lintz Alexandra. Ma a csapat formagyakorlatokkal és a junior küzdelmekkel folytatódik a korosztályos Európa-bajnokság.

Szóljon hozzá!