ZETApress

hírportál

NVESZ-díjak 58 sportágban

Jövő csütörtökön díjazza az év sportolóit az NVESZ – tudatta Turák Péter sajtófőnök az elnökségi ülésükről. Február 13-án rendezi hagyományos, évértékelővel összekötött Év Sportolója-díjátadó ünnepségét a Nemzeti Versenysport Szövetség.

A túlnyomórészt az olimpiai programban nem szereplő 58 sportági szövetség alkotta NVESZ az eseményen ezúttal is átadja a dr. Leyrer Richárd sportvezetői díjat, akárcsak a Nemzetközi Sportkapcsolatok-díját, amelyet a sportdiplomáciában sokat tett szervezetek és személyek vehetnek át. Az ünnepségen mutatja be vadonatúj évkönyvét az NVESZ: a szakmai kiadvány a 2017-es Világjátékok óta eltelt időszak legfontosabb eseményeit és eredményeit foglalja össze.

Az Év Sportolója-díjra a köztestülethez tartozó szövetségek a 2019-ben világ-, vagy Európa-bajnokságon érmet szerzett sportolóikat, illetve csapataikat jelölhették. Ezek jóváhagyásáról határozott mostani ülésén a dr. Mészáros János vezette NVESZ elnökség. A döntés értelmében közel hatvanan részesülnek majd tavalyi teljesítményükért jutalomban.

A Nemzeti Versenysport Szövetség elnöksége arról is döntött, hogy ki kapja az 5. alkalommal átadásra kerülő sportvezetői-díjat, amelyet a MOB Nem Olimpiai Tagozatának egykori vezetőjéről, a 2015 elején elhunyt dr. Leyrer Richárdról neveztek el. Ugyancsak az NVESZ alapította tavaly a Nemzetközi Sportkapcsolatok-díját, amely jövő héten másodszor talál gazdára.

Az elnökség az elmúlt év második felében elhatározta, hogy a négyévenkénti Világjátékok közötti félidőben könyvet ad ki. A frissen elkészült szakmai kiadványban az NVESZ beszámol valamennyi sportágának az elmúlt bő két esztendőben elért sikereiről és történéseiről, illetve – elsősorban a 2021-es birminghami Világjátékokig tartó időszakra vonatkozó – legfontosabb törekvéseiről, valamint bemutatja a szervezet elmúlt kétéves munkáját és a jövőbeli terveit.

Szóljon hozzá!