ZETApress

hírportál

Budapesti vendégsikerek

A Zsóry SE 1973 néző előtt 1:1-s félidő után 2:1-re verte a Bp. Honvédet tegnap délután az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a labdarúgó OTP Bank Liga 18. (középső 7.) fordulójában. A múlt heti nyitóforduló eredményeit idekattintva olvashatjuk.

A kispestiek rögtön a kezdés után magukhoz ragadták az irányítást, de a 15 perc után feléledő vendégek intenzív letámadásos taktikájával nem tudtak mit kezdeni. A 29. percben kezezés miatt megítélt büntetőből mégis vezetéshez jutott a Honvéd – a tizenegyest Moutari értékesítette -, ám a támadásban egyébként keveset nyújtó mezőkövesdiek Nagy Dániel találatával a 40. percben egyenlítettek.

A fordulást követően a hazai védelem második megingását az 50. percben ismét góllal büntették a vendégek. A helyzetet akkor is Zivzivadze dolgozta ki, a befejezés viszont Dino Besirovicé volt. A hátralévő 40 percben zártan és fegyelmezetten védekezett térfelén a Mezőkövesd, és mivel ezt hiba nélkül tette, a Honvéd alig néhány lehetőségig jutott, így egyenlíteni sem tudtak a kapura kevés veszélyt jelentő hazaiak.

A Honvéd immár öt forduló óta nyeretlen: három döntetlen mellett másodszor szenvedett vereséget, pályaválasztóként viszont ezt megelőzően legutóbb szeptember 14-én maradt alul. A borsodiak vendégként a mostani győzelem előtt négy mérkőzésen át nyeretlenek voltak. A két együttes legutóbbi kilenc találkozóján egy-egy hazai siker és döntetlen mellett hét vendéggyőzelem született.

A négy délutáni vidéki mérkőzésen: PAFC-DVSC 0:0, DVTK-Kaposvár 2:0 (2:0), Paks-ZTE 2:0 (1:0), Várda-FTC 1:2 (1:1). Este a Megyeri úti felújított Szusza Ferenc Stadionban: ÚFC-Fehérvár 0:1 (0:0). Az Újpest, a Várda és a ZTE így mindkét idei mérkőzését elvesztette, a Fradi és a DVTK pedig mindkettőt megnyerte.

Szóljon hozzá!