ZETApress

hírportál

Fociláz az Államokban

Minden eddiginél kényelmesebb lelátó várja a szurkolókat a Super Bowlon a Continental jóvoltából. Kényelmes ülőhellyel várjuk a szurkolólat – ígéri Jim Hill amerikai-futballrajongó, a Continental észak-amerikai ContiTech üzletágának vezetője.

A Miamiban található Hard Rock Stadionban is alkalmazott anyag ellenáll a napfénynek és a magas páratartalomnak. A Continental üléspárnáit számos német labdarúgó stadionban is alkalmazzák. A világ legnagyobb stadionjai közül többen is a Continental technológiai vállalat üléshuzatát használják, így például Miamiban, a Hard Rock Stadionban. Itt rendezik meg februárban a világ egyik legrangosabb sporteseményét, a Super Bowlt, ahol bizonyára egy ülés sem marad üresen a több mint 65 ezerből. Az amerikai foci rajongói szinte az egész napot ott fogják tölteni, hiszen a játékidő három-négy órás lesz, a félidőben pedig műsorral szórakoztatják majd őket. Ahhoz, hogy igazán élvezni lehessen a meccset, rendkívül fontos a kényelmes ülőhely.

A napos Floridában ráadásul nemcsak erre kell ügyelni, hanem arra is, hogy a nap az év kétharmadában tűz a stadionra. A Continental megoldása jóvoltából a lelátó üléseinek hőmérséklete végig elviselhető marad. – Kényelmes ülőhelyet biztosítunk a rajongóknak a speciális hideg színek technológiával – mondta el Jim Hill, megszállott amerikai-focirajongó, a Continental észak-amerikai régióján belül a ContiTech üzletág-vezetője. – A nanobevonat mellett speciális színpigmenteket használunk, amelyek az UV-sugárzás akár 80%-át is képesek visszaverni a közel infravörös tartományban. Így a Virginia államban található Winchesterben készült kárpit sokkal kevésbé melegszik, ezért az anyag akár 15 Celsius fokkal hűvösebb lehet, mint az egyéb textilfélék – mondja.

A stadion üzemeltetőinek azonban más kihívásokkal is szembe kell nézniük. – Miamiban nem csak a hőmérséklet, hanem a páratartalom is magas. Ez komolyan próbára teszi az ülés anyagát, nem is beszélve az eseményekkel együtt járó természetes elhasználódásról – teszi hozzá Jim Hill. A felület anyagának mindezt bírnia kell, hogy a stadion éveken át a legjobb formáját mutathassa. Az arénát 2015-ben újították fel, és több mint hétezer üléshez a Continental skai cool colors Venezia anyagát használták.

Meggyőző design, tapintás és színválasztás

Az anyag körülbelül 85%-a PVC kompozitból áll, 13%-a pedig kötött poliészter és bakelit. A nanobevonatnak köszönhetően a huzat nem csupán az UV-sugárzásnak áll ellen, hanem az időjárás viszontagságainak és a pecséteknek is, a tisztítása pedig nagyon egyszerű. A kilöttyintett ital, az ételmaradék és a cipőtalp sem tud látható foltot hagyni az üléseken.

Az üzemeltetők szerint a finom textil elegánsan sportos hatást kelt, a szőtt struktúrát pedig jó érzés megérinteni. Emellett a szín is fontos tényező, hiszen például a jég-kék megegyezik Miami amerikai foci csapatának színével. – Ügyfeleinknek személyre szabott megoldásokat nyújthatunk a 12 választható színnek köszönhetően – magyarázza a ContiTech üzletág-vezetője.

Az európai stadionokban is otthon vagyunk

Számos német labdarúgócsapat is kihasználja ezeket az előnyöket, és a klub színeinek megfelelő üléspárnákat rendel a stadionjába. A skai felületi anyagnak köszönhetően a rajongók – akár Münchenben, Wolfsburgban vagy Mönchengladbachban – garantáltan kényelmes helyen ülve szurkolhatják végig a szezon összes meccsét. De ugyanez igaz a jéghoki mérkőzésekre és az atlétikai versenyekre is. A Continental üléshuzatait összesen több mint 50 sportaréna használja világszerte, ami azt jelenti, hogy a legfontosabb sportesemények állandó résztvevőivé váltak.

Az anyagot olyan jól fogadták az Egyesült Államokban, hogy elnyerte a North American Seating Company-díját. A siker másik biztos jele, hogy már nem csak stadionokban, hanem éttermekben, közterületeken, lakóövezetekben, az egészségügyben, a kiskereskedelemben, és más kültéri létesítményekben is alkalmazzák ezt a megoldást. A különleges anyagot napokon belül emberek milliói látják majd a tévé közvetítésében, még akkor is, ha a hétezer ülés biztosan nem marad üresen a világ legnézettebb amerikai-futballmeccsének lelátóján.

Szóljon hozzá!