ZETApress

hírportál

Kiszurkolták az érmeket

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal együttműködve, hátrányos helyzetű gyermekeket látott vendégül a hazai rendezésű 2020-as Európa-bajnokság mérkőzésein – tudatta Pethő Zsófia, az NGYSZ sajtóreferense. Fotóink Topár Zsolt felvételei.

A tavaly októberben a Gyermekmentő Szolgálattal kötött együttműködés szerint a 2020. január 12-26-a között megrendezett Vízilabda Eb mérkőzéseire az MVLSZ a társadalmi felelősségvállalás jegyében másfél ezer hátrányos helyzetű és állami gondozott gyermeket hívott meg, hogy a helyszínen szurkolhassanak. A szervezési feladatokat az NGYSZ-szel együtt végezték.

A két hét alatt 20 vidéki településről és 9 budapesti gyermekintézményből összesen 1500 fő jutott el ingyenesen a versenyekre a Gyermekmentők közreműködésével. A szervezők nemcsak az ingyenes belépést, hanem a csoportok ingyenes utazását is biztosították a gyermekcsoportok számára, akik így személyesen, testközelből láthatták a versenyt. A gyerekek egyedi szurkolói pólót, ásványvizet, gyümölcsöt és úti-csomagot is kaptak.

A Magyar Vízilabda Szövetség már korábban, a Vízilabda Világliga alkalmával is sikeresen együttműködött a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal. Akkor az összefogás révén a Világliga sporteseményein közel 300 hátrányos helyzetű gyerek izgulhatott és szurkolhatott a lelátókon.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mindig is nagyon fontosnak tartotta, hogy rendezvényein sportélményeket is nyújtson a hátrányos helyzetű gyermekeknek. A közösségi élményen kívül az is a cél, hogy a gyermekek kedvet kapjanak a sporthoz. Az, hogy élőben is láthatják, milyen egy nemzetközi verseny, milyen, amikor sportoló és szurkoló egy emberként küzd a sikerért, személyes motiváció is lehet számukra. Az MVLSZ reméli, hogy maradandó élménnyel távoztak a gyerekek a rendezvény helyszínéről!

Nagy öröm volt a Gyermekmentő Szolgálat számára is, hogy részt vehetett ezen a színvonalas és nagyszerű sporteseményen. Köszönjük a lehetőséget, és gratulálunk a női csapatnak a szombati bronz- és a férfiaknak a vasárnapi aranyéremhez, melyekről idekattintva olvashatunk!

Szóljon hozzá!