ZETApress

hírportál

Talma egész nap tesztelhetett

Verőfényes napsütés és kellemes meleg idő volt tegnap a barcelonai versenypályán, így teljes teszt napot tudtak teljesíteni a motorosok. A sok esés miatt többször is megállították a pályabírók a körözőket, de így is maradt kellő idő begyűjteni az értékes teszt kilométereket ? tudatta a Faster Management.

Talmácsi Gábor és Sebestyén Péter is élt a lehetőséggel és a szerdaitól eltérően most maximálisan kihasználták a rendelkezésre álló időt. Talma több gumikeveréket is kipróbált, valamint a futómű beállításokat tesztelte. Negyvenöt kört ment, ebből a legjobb 1:51,221 volt. Ha az időjárás megengedi, akkor ma is hasonlóan hosszú nap vár a versenyzőkre.

Sebestyén Peti harmincnyolc kört teljesített, és jó tempóban motorozott. A tizenöt éves tehetség esett is egyet, amikor egy versenyző eldobta a gépet közvetlen előtte. Péter már nem tudott korrigálni, így ő is a sóderágyban végezte.

Eredményes napot zártunk, végre jó körülmények között tudtunk tesztelni. Sok beállítást kipróbáltunk, és a gumikból is többel mentem, így már ismerem a menettulajdonságaikat. Mivel ezekkel a gumikkal megyünk majd a vébén is, így értékes tapasztalatokat szereztem. Holnap az új kuplungot tesztelem, amit a világbajnokságon is használni fogok ? mondta tegnap Talmácsi Gábor.

Szerencsére ma is tudtam motorozni, optimális volt a pálya. Volt egy kisebb esésem, de nem volt komoly, csak kicsúsztam. Tavaly mentem már itt spanyol bajnoki futamon, ezért csak frissítenem kellett a pályáról az információkat. Holnap dolgozunk tovább, megpróbálunk egy több körös verseny-szimulációt is ? nyilatkozta tegnap Sebestyén Péter.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Újabb teszt Barcelonában | ZETApress

Szóljon hozzá!