ZETApress

hírportál

Rendőrökkel az Eb-re

A debreceni rövid-pályás gyors-korcsolya Eb szervezői és szponzorai jóvoltából ötszáz rászoruló gyerek volt ma a Főnix Csarnok lelátóin – tudatta Holub Katalin PR igazgató. Az Eb tegnapi felvezetője idekattintva olvasható.

A jótékonyság akció keretében a Debrecen 160 kilométeres vonzáskörzetében élő gyerekek nemcsak belépőt kaptak a versenyre, hanem tíz busz településenként ötven-ötven gyereket hozott a cívisvárosba, amelynek határától a járművek rendőri felvezetéssel érkeztek az Európa-bajnokság helyszínére. A gyerekek délelőtt megtekinthették a futamokat, meleg ebédet kaptak, majd következett a debreceni főtér, ahol óriáskerék, Nagytemplom és városnézés szerepelt a programjukban. Az uzsonna mellé a SPAR jóvoltából mindannyian gyümölcskosarat kaptak, amelyet hazavihettek.

Az ötletgazda a Homm Kft. volt, amely az elmúlt években Magyarország meghatározó autóbuszos személyszállítójává nőtte ki magát, és amelynek kiemelten fontos, hogy szerepet vállaljon a magyar olimpiai mozgalomban, s mellette ugyanilyen fontosnak tartja, hogy segítsen az arra rászorulóknak, és egy-egy jótékonysági akció keretében felhívja a figyelmet egy társadalmi rétegre, a gyerekekre, az elmaradott területekre. A program megszervezéséhez anyagilag is csatlakozott a MOKSZ, a Debreceni Sportcentrum, a debreceni Nagykonyha Kft. és a SPAR.

Szóljon hozzá!