ZETApress

hírportál

Legenda az egyetemen

A legendás Mark Spitz a Testnevelési Egyetem: A Magyar Edzők Társasága, a Magyar Sportújságírók Szövetsége és a TE az edzői továbbképzéssel párhuzamosan nyitott délutánt szervezett az Athén-teremben, ahol A siker útja című konferencia díszvendége Mark Spitz, a minap hazánkba érkezett, kilencszeres olimpiai úszóbajnok volt.

A 15 órakor kezdődő eseményen elsőként a legendás sportoló tartott előadást munkásságáról, tapasztalatairól, valamint magáról a motivációról, s mindarról, amire a legjobb edzőknek szükségük lehet. Ezt követően prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a TE rektora, Magyarország legeredményesebb kézilabda edzője, majd dr. Sós Csaba, az Úszás és Vízi Sportok Tanszékének vezetője, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya adott elő. A legenda bemutatója és a rendezvény moderátora Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ alelnöke volt, fotóink Vigh Alex felvételei.

A február 10-én 70. születésnapját ünneplő Mark Spitz az 1968-as mexikóvárosi olimpián két arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet, míg az 1972-es müncheni játékokon hét aranyérmet nyert, s mint reggel megírtuk, az M4 Sport – A 2019. év sportolója tegnapi gáláján ő adta át a díjat Milák Kristóf úszónknak.

Szóljon hozzá!