ZETApress

hírportál

Vizes Eb 2020. májusban

Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára, Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára és Karácsony Gergely főpolgármester is bekerült a május 11-24-i budapesti úszó, műugró, műúszó és nyílt-vízi úszó Eb Szervező bizottságának stratégiai döntéshozó testületébe.

A Magyar Úszó Szövetség mai közleménye szerint Wladár Sándor MÚSZ-elnök hívta meg a testületbe a kormányzat, a főváros és a szervezésben kiemelt szerepet vállaló intézmények legfontosabb vezetőit, és ők valamennyien igent mondtak a felkérésre. A testület első ülésén ott volt többek között Iglói Nagy István, a KKM fő-osztályvezetője, Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója és Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária vezérigazgatója is.

A megbeszélés rendkívül konstruktív volt, én pedig nem lehetnék boldogabb, hiszen érzékelhető, hogy a magyar úszósport sikerességének és tekintélyének hála a politikai paletta bármely oldalának képviselőit egy asztalhoz lehet ültetni – összegzett Wladár Sándor. – Az Európa-bajnokságon a kiemelt eseményeinken már megszokott nívót kívánjuk garantálni, ami nem lehet alacsonyabb, mint a világszínvonal. Ennek érdekében szükségünk van a kormányzat és Budapest szilárd támogatására, illetve a partner szervezetek elkötelezett közreműködésére. Az pedig a mai megbeszélésen egyértelműen kiderült, hogy mind a sportért, illetve a kiemelt nemzetközi sporteseményekért felelős államtitkárság, mind a főváros mellettünk áll, és így, vállvetve újabb fantasztikus élményekkel ajándékozhatjuk meg a magyar sportrajongókat, és persze a világ úszósportját is – tette hozzá az elnök.

Az Európa-bajnokság első hetében május 11-e és 17-e között az úszóké a főszerep a Duna Arénában, majd május 18-a és 24-e között előbb a műugrók, majd a szinkronúszók viadala következik, közben május 20-a és 24-e között a Lupa-tavon a nyílt-vízi úszók vetélkedése zajlik majd.

Szóljon hozzá!