ZETApress

hírportál

Vasárnapi félmaraton

Nincs futásra alkalmatlan idő, csak gyenge akarat! A mínusz fokok, a hó, a jég nem befolyásolja a futás szerelmeseit, de a szervezőket sem. Mint kedden megírtuk, most vasárnap rendezi meg a BSI 5. alkalommal a tél kiemelkedően legnagyobb futóversenyét.

A három távra (5 km, félmaraton, 10 km) már előzetesen is 5600 futó nevezett, többen, mint tavaly összesen. Az esemény egyedisége, hogy a rajt és a cél a Hungexpo fűtött G-csarnokában van, a távot pedig a Hungexpo mellett és a Kincsem Park területén kell teljesíteni aszfalton és terepen. A legnépszerűbb táv most is a félmaraton, erre 2500 futó nevezett, de van közel 100 futó, aki mind a három távot szeretné teljesíteni. Nevezett 150 futó, aki életében először futja a 21 kilométert.

Hosszú évekig nem mertünk belevágni egy januári futóverseny szervezésébe, féltünk a kudarctól. 4 éve kitaláltuk a Hungexpo G-csarnokát, mint helyszínt és elindítottuk. Az idei közel 6000 nevező igazolja, hogy már az amatőr futás is 4 évszakos sportág. Az indulók bizonyítják a legendás mondást, mely szerint nincs futásra alkalmatlan idő, csak gyenge akarat! – mondta Kocsis Árpád a BSI fő-szervezője, aki a 10 kilométeres távon indul és ez lesz a jubileumi négyszázadik célba érkezése amatőr sportversenyen.

Az esemény napján a megnövekedett igényre való tekintettel a 10-es busz a linken található menetrend szerint közlekedik. Időpont: 2020. január 12-e. Helyszín: Hungexpo Budapest X. Albertirsai út 10. G-pavilon. Távok és rajtok: 09:00 – 5 km, 10:30 – Félmaraton, 14:00 – 10 km. Az útvonaltérképek ITT érhetőek el. További információ idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!