ZETApress

hírportál

Fradi-győzelem túlórában

Zsúfolásig megtelt a pesterzsébeti jégcsarnok az év utolsó hokiderbijére az ERSTE Ligában, melyen a Fradi 6:5-re (3:3, 2:1, 0:1, 1:0) verte az Újpestet. A találkozó előtt megemlékeztek a 2017-es veronai busz-balesetben életét vesztő Vigh Balázsról, aki mindkét csapatban is játszott – tudtuk meg Takács Gábortól.

Kiegyenlített játékkal indult a mérkőzés, majd az FTC elhúzott 3:0-ra. Az Újpest rendezte sorait és még az I. harmadban 3:3-ra egyenlített. A II. húsz perc is élvezetes, változatos játékot hozott, a közönség kifejezetten élvezte a meccset.. A Fradi ismét megszerezte a vezetést, majd menetrendszerűen jött a lilák válasza, 4:4. A harmad vége előtt kevéssel megint a zöldeknél volt az előny, 5:4.

A befejező harmadban sorra hagyta ki nagyobbnál nagyobb helyzeteit mindkét fél, majd a hajrában az újpestiek egyenlítettek. Jöhetett az ötperces ráadás, amelyben a ferencvárosi Nagy Gergő talált a hálóba és ezzel a 2 pontot érő 6:5-ös győzelmet biztosította csapatának, de a lila-fehérek is gazdagodtak 1 ponttal. A Ferencvárosban Brett Switzer négy gólpasszt adott, az Újpestben pedig Eric Pance mesterhármast ért el.

A Fradi vezetőedzője óvatos

Áprilisban 22 év után nyert újra bajnokságot a Ferencváros. Ön számára különösen nagy sikert jelenthetett ez az aranyérem, hiszen első évét töltötte a klubnál vezetőedzőként – kezdtük a beszélgetést Fodor Szabolccsal a győztes meccs után. A 2019. január 07-ei Fodor-interjúnk idekattintva, míg az április 03-ai emide kattintva olvasható.

F.Sz: Valóban felejthetetlen volt a tavalyi bajnokság, különösen annak döntője. A közönségünk belehajszolt a győzelembe az utolsó mérkőzésen.

Más szempontból is különös volt a klub történetének 26. bajnoki címe, hiszen 18 év után a Fradi ismét kilépett a nemzetközi porondra.

F.Sz: A második számú európai sorozatban, a Kontinentális Kupában indulhattunk. Az első selejtezőkörben mindhárom ellenfelünket legyőztük, többek között régi riválisunkat, a Ljubljanát és a hazai pályán szereplő olasz Rittent. A második körben értékesnek számított a Nottingham legyőzése, de dán és francia ellenfelünk ellen sem vallottunk szégyent a vereségek ellenére sem.

A jelenleg zajló ERSTE Ligában a 2. helyen állnak, de tetemes a hátrányuk Csíkszeredával szemben.

F.Sz: Természetes, hogy egy bajnokságban néha hullámvölgybe kerülünk.

Nyilván ettől függetlenül a címvédés a Fradi célja.

F.Sz: Sokan várják, sőt elvárják tőlünk, hogy újra bajnokok legyünk, azonban nagyon sűrű a mezőny, ráadásul még csak az alapszakaszban járunk. Korai még a bajnokság kimeneteléről beszélni! Célunk egyelőre az, hogy minden meccsen a maximumot hozzuk ki magunkból.

Szóljon hozzá!