ZETApress

hírportál

Bajor helyzetkép

A negatív őszi szereplést reményteljes tavasz követheti! Hat pontot hozott a Bayern konyhájára az új sztár a Bundesliga őszi hajrájában – tudtuk meg Takács Gábortól.

Joshua Zirksee szerdán a 16. fordulóban a Freiburg elleni idegenben 3:1-re megnyert találkozón, majd a tegnapi szezonzárón hazai közönség előtt is gólt szerzett a Wolfsburg elleni 2:0-s siker alkalmával. Nem csoda, hogy ezek után mindenki csodálattal beszél Münchenben a 18 éves 1,93 méter magas focistáról.

A müncheniek egyébként a téli szünetben 33 ponttal a 3. helyen várják a január 19-ei Hertha elleni folytatást a 35 pontos Mönchengladsbach mögött. 2010-óta ez volt a leggyengébb ősze a rekordbajnoknak, amelynek hátránya 4 pont a listavezető Lipcsével szemben. Neuer kapus ettől függetlenül optimista. – Nagyon erős az RB Leipzig, de tavasszal utolérjük őket. A BL-ben is nagy céljaink vannak! – mondta sejtelmesen a korábban a világ legjobbjának választott hálóőr. Hasan Salihamidzic sportigazgató is bízik a sikeres tavaszi folytatásban.

Szóljon hozzá!