ZETApress

hírportál

Hokitorna műjégen

Ünnepi hangulatban csaptak össze a jégkorongosok a Városligeti Műjégpályán. Nyolc év után tért vissza a Red Bull Open Ice amatőr jégkorongbajnokság Budapestre – tudatta Miski Bettina. Fotókredit: Red Bull.

Tegnap este ünnepi hangulatban és impozáns környezetben, a Városligeti Műjégpályán mérte össze tudását 16 amatőr jégkorongcsapat a Red Bull Open Ice versenyén. A kispályás tavi-hokitornán a YLT csapata bizonyult a legjobbnak, és állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Egy barátságos mérkőzés erejéig még a Szapporói Hősök tagjai és olyan ismert jégkorong-rajongók is ütőt ragadtak, mint Patkó Béla KIKI énekes.

Tegnap este amatőr jégkorongcsapatok gyűltek össze a Városligeti Műjégpályán, hogy megmérkőzzenek egymással a Red Bull Open Ice versenyén. A Magyar Jégkorong Szövetség támogatásával megvalósult tornát egyenes kieséses rendszerben, egyedi méretű kapukat használva rendezték meg. A maximum hat játékosból álló csapatok 3-3 elleni, kapus nélküli, 15 perces meccseket játszottak. A 16 induló közül végül az YLT csapata győzedelmeskedett. A 2. helyet a Zalaegerszeged szerezte meg, a dobogó 3. fokára pedig a Kicsik előre, nagyok hátra csapata állhatott fel.

Vajdahunyad vára festői környezetében a sport nagyágyúi és jégkorongrajongó hírességek is összemérték erejüket vegyes csapatokban egy barátságos mérkőzés keretében. A profik közül a Szapporói Hősök tagjai: Gröschl Tamás, Horváth András, Svasznek Bence, Vas Márton és Vaszjunyin Artyom lépett pályára olyan ismert emberekkel, mint Patkó Béla KIKI énekes, DJ Danny L, Léderer Ákos sportriporter, Horváth Gábor kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó, Szalay Balázs autóversenyző és Boczkó Gábor olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző.

Nagyon jól éreztem magam a pályán. Örültem, hogy a rendezvény keretében a sporttársakkal és barátokkal össze tudtunk jönni egy játékra. Habár kiegyensúlyozott volt a meccs, végül az én csapatom győzött – mesélte Vas Márton profi jégkorongozó, a december közepén Div 1/B világbajnokságot nyert magyar U20-as férfi jégkorong-válogatott szövetségi edzője.

Nem először játszottam a Szapporói Hősökkel, de mindig megdöbbent, milyen profik – mondta Horváth Gábor a barátságos mérkőzést követően. – Nagyon szeretek hokizni, a Városligeti Műjégpálya helyszíne pedig igazán fokozta az élményt – tette hozzá az olimpiai- és világbajnok kajakozó. A Budapest szívében összegyűlt lelkes közönség előtt a Siket Válogatott és a Rendőrség SÜN HC válogatottja is bemutatta tudását a jégen, a meccs végül az utóbbi győzelmével zárult.

Szóljon hozzá!