ZETApress

hírportál

Élre állhat holnap az MTK

A 21-ik forduló pénteki nyitótalálkozóján a Debrecen 2:1-re kapott ki a Honvédtól Kispesten. Mivel az azonos pontszámú MTK hétfőn a Vasast fogadja otthonában, így a kék-fehérek győzelmük esetén három pontos vezetésre tehetnek szert. Igaz ezzel elrontanák Illovszky Rudolf egykori szövetségi kapitány örömét, aki csütörtökön állami kitüntetést vehetett át az államfőtől a Parlamentben.

Szombaton is a házigazdáknak volt jó napjuk. Diósgyőrben 2:1-re kapott ki a Paks, Rákospalotán hasonló arányban a Zalaegerszeg, Fehérváron meg ugyanennyire a Kaposvár. Vendégként győzött viszont ennyire a sereghajtó Vác Tatabányán. Csak az újpesti 1:0 jelentett változatosságot a Sopron ellen a sok 2:1 után. Ma a Pécs 0:0-t ért el Győrött. Hétfőn a huszadik forduló záró mérkőzésén a lila-fehérek 2:0-ra kaptak ki Zalaegerszegen.

Feljuthat még a Nyíregyháza és a Felcsút is

Az NB II Keleti csoportjában Nyíregyháza 3:2-re verte tegnap délután a Kecskemétet, míg este a Ferencváros az Üllői úton 0:0-t játszott a Szolnokkal. A nyírségiek így pontszámban beérték a zöld-fehéreket, de rosszabb gólkülönbségükkel továbbra is csak másodikak a tabellán.

A Nyugati csoportban öt ponttal vezető Felcsút a hévízieket verte 1:0-ra, a második helyen álló Haladás meg 2:0-ra az MTE 1904-et a 17-ik fordulóban. A szombathelyiektől korábban nyolc pontot levontak, amellyel most ők vezetnének a táblázaton. Gólkülönbségük is sokkal jobb az élen állóénál.

Szóljon hozzá!