ZETApress

hírportál

Támogatók, érmek, kabala

Fókuszban a 34. LEN Vízilabda Európa-bajnokság. Hazánk immár 5. alkalommal ad otthont a felnőtt Vízilabda Európa-bajnokságnak, amelyet 2020. január 12-e és 26-a között a Duna Arénában rendeznek. A jövő év egyik legnagyobb hazai sporteseményének számító olimpiai kvalifikációs kontinensbajnokságon 16 férfi- és 12 női csapat versenyez.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az esemény mai sajtótájékoztatóján bemutatta az esemény kabaláját és érmeit. Ez utóbbit magyar tervezők álmodták meg és készítették el. Székely Dávid, az m4 Sport csatornaigazgatója beszámolt az esemény közvetítéséről, az MTVA és az MVLSZ stratégiai együttműködéséről, illetve közösen bemutatták sokak gyerekkori kedvencét, az igazi hungarikumnak számító vízipók-csodapókot. Bármennyire is népszerű meseszereplőről van szó, még sosem volt világesemény kabalája.

Az Európa-bajnokság magyar szponzorai is bemutatásra kerültek, a partnerek a sajtótájékoztató keretében írták alá együttműködésüket. Az e.on már évek óta elkötelezett támogatója a magyar vízilabdának, Kiss Attila elnök-vezérigazgató viszont beszédében kiemelte, hogy az együttműködés egy újabb szintre lépett.

Szintén a sportág kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt, amelynek képviseletében Bánhegyi Zsófia marketing- és kommunikációs igazgató a hazai sport támogatásának fontosságát elemezte: A Szerencsejáték Zrt. a magyar sport és a Magyar Vízilabda Szövetség stratégiai partnereként örömmel áll egy olyan nagyszabású hazai rendezvény mögé, mint a januári sorsdöntő, olimpiai kvóták megszerzéséről szóló vízilabda Európa-bajnokság. A sportszerető és sportfogadó közvélemény által kiemelt figyelemmel kísért eseményen együtt szorítunk a férfi és női válogatott sikereiért. Társaságunk számára az együttműködés jelentős üzleti potenciált hordoz magában, Tippmix és Tippmixpro sportfogadási termékeink fogadási kínálatában minden mérkőzés megtalálható lesz, összecsapásonként több fogadási eseményt felkínálva.

Az esemény kapcsán új szponzorként jelent meg az idei évben Az év leginnovatívabb bankjának választott Gránit Bank Zrt. Dr. Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató – aki egyben a Magyar Vízilabda Szövetség társadalmi elnöke is -, kiemelte, hogy a Gránit Bank különösen fontosnak tartja, hogy hazai sikersportágat támogasson. A hazai vízilabdázás támogatóihoz idén tavasszal csatlakozott a SEAT is, a jövő évben pedig a Porsche Hungaria biztosítja, hogy modern gépjárműpark álljon rendelkezésére az Európa-bajnokság résztvevőinek – számolt be róla Papp Zoltán, a SEAT márkaigazgatója.

Csurka Gergely sajtófőnök az Európai Úszószövetség (LEN) képviseletében kiemelte az esemény rangját és elmondta, hogy a kontinensviadalon működik majd a videós rendszer (VAR), és a szervezet kommunikációs felületein világszerte látható lesznek majd a mérkőzések. A férfi-női csoportbeosztásokról idekattintva olvashatunk.

Marcz Tamás, a férfiválogatott szövetségi kapitánya a Corinthia Hotel Budapestben a felkészülésről beszélt, majd a kerettag Sedlmayer Tamás és a holnapi, oroszországi világliga-mérkőzésre utazó női válogatott itthon maradó tagjai: Csabai Dóra, Gyöngyössy Anikó és Illés Anna válaszoltak a média kérdéseire. A jövő januári eseményre jegyek vásárolhatók az eventim.hu weboldalon, valamint egyéb érdekességek, nyereményjátékok az esemény közösségi média felületein érhetőek el.

Szóljon hozzá!