ZETApress

hírportál

Herczigék az Eb-n folytatják

2020-ban is teljes szezont mennek Herczigék a Rali Eb-n! Lettországban szerezték a legtöbb tapasztalatot, itthon pedig a legfelemelőbb volt a versenyzés! – tudatta az NVESZ Sajtó.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón – egyedüli magyar párosként – idén teljes szezont autózott végig a rali Európa-bajnokságon. A Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyző duó úgy érzi 2019-ben rengeteg tapasztalatra tett szert, így a két sportember optimistán tekint a jövőbe. A jövő pedig egy újabb teljes szezont tartogat számukra, hiszen bejelentették: 2020-ban ugyanezzel a csapattal és autóval vágnak neki az Európa-bajnokságnak – tudtuk meg a MOL Racing Team-től.

Rendkívül fordulatos, sok tanulsággal zárult évet sikerült teljesítenünk. 2019-ben a rali Európa-bajnokság összes állomásán rajthoz álltunk – kezdte értékelését Herczig Norbert. A páros szerint a legjobb versenyük a hazai, azaz a nyíregyházi állomás volt. – Stílszerűen az utolsó verseny volt a magyar állomás. Az időjárás szinte az összes szélsőségét megmutatta, de a magyar szurkolóktól kaptunk egy akkora pluszt, amit nehéz szavakkal elmondani – mondta a MOL Racing Team pilótája.

Herczig Norbert hozzátette: a 2019-es esztendő összes versenye közül a lett állomás volt az ami a legnagyobb tanulságot és tapasztalatot hozta. – A murvás versenyekről kialakult képünk jelentősen változott a Lett Rali után. Ez volt a legnagyobb csalódás 2019-ben, de úgy érzem, a futam végére ott is sokat fejlődtünk – mondta a négyszeres abszolút magyar bajnok. A Herczig Norbert – Ferencz Ramón kettős a 2019-es rali Eb-t az abszolút 5. helyen zárta.

Szóljon hozzá!