ZETApress

hírportál

Európára készülnek Csurgón

Szombaton este a Népligetben a Csurgói KK férfi kézilabdacsapata 14:14-es félidő után 24:22-re kikapott a Fraditól az NB I 12. fordulójában. – Csurgó mindössze ötezer lelket számláló somogyi település, férfi kéziseik viszont már az európai porondra is kijutottak – kezdte a beszélgetést a meccs után Takács Gábor Baranyai Norberttel, a csurgóiak vezetőedzőjével.

B.N: Igen, büszke vagyok arra, hogy az EHF Kupában kivertük a román Constanzát, a Nimet pedig hazai pályán legyőztük. Igaz, a visszavágón már kidomborodott a francia élcsapat nagyobb tudása, így nem kerültünk be a csoport körbe, a legjobb 16 közé.

Gondolom, a csapat nagyon népszerű a városban.

B.N: 600-700 néző jön ki általában a hazai mérkőzéseinkre. Még Nagykanizsán és Nagyatádon is vannak szurkolóink. Nyugodtan mondhatom, hogy Csurgón és környékén szinte mindenkinek szívügye a csapat.

Milyen a csurgói utánpótlás?

B.N: 130 fiatallal foglalkozunk a 8-20 éves korosztályban. Célunk elsősorban a sportág megszerettetése a gyerekekkel és a fiatalokkal. Persze azért a szakmai munkát is fontosnak tartom.

Mi a csapat célja az idei bajnokságban?

B.N: Csapatunk jelenleg 13 ponttal a 8. helyen áll, de természetesen szeretnénk ismét a nemzetközi kupaindulást érő helyen végezni!

Szóljon hozzá!