ZETApress

hírportál

Nyert végre otthon az ÚFC

Tegnap délután az Újpest 1446 néző előtt a Fáy utcában 1:0-ra legyőzte a vendég Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában. Ezzel a győzelmükkel a lila-fehérek javítottak gyenge hazai mérlegükön: pályaválasztóként 8. meccsükön másodszor nyertek, így a lehetséges 24 pontból nyolcat gyűjtöttek be.

30 percen keresztül óriási mezőnyfölényben játszott az Újpest, a vendégek kizárólag védekeztek. Azt viszont fegyelmezetten tették, így helyzetet nem tudott kialakítani a hazai csapat. A 33. percben Nwobodo bátor egyéni megmozdulása, valamint némi szerencse kellett az hazaiak vezető találatához: az éles szögből leadott lövést a menteni igyekvő Kravcsenko fejjel csúsztatta saját kapujának rövid oldalába. Azonnal ritmust váltott, és támadásba lendült a Kisvárda, de a szünetig csak lehetőségekig jutott.

A hullámzó II. félidőben előbb az Újpest, majd a Kisvárda tudott mezőnyfölényt kiharcolni magának, de amíg a házigazdák helyzetet is ki tudtak dolgozni, a vendégek nem jelentettek veszélyt a kapura. A középpályát mindkét csapat gyorsan játszotta át, ám a tizenhatosokhoz érve már inkább a hibák jellemezték a felek játékát. A hajrában az Újpest már a biztonságra törekedett, nem vállalt nyílt támadójátékkal kockázatot. A vendégek részéről a legnagyobb helyzetet Bumba hagyta ki, aki a 81. percben óriási helyzetben 4 méterről lőtt az üres kapu fölé.

Az Újpest korábbi hazai sikerét szeptember 14-én a DVSC 3:2-es legyőzésével aratta. A 15. (középső 4.) forduló vidéki eredményei: ZTE-Kaposvár 2:0 (2:0), DVSC-Bp. Honvéd 1:1 (0:1), Zsóry SE-DVTK 0:1 (0:0), Mol Vidi-Paks 0:2 (0:0). Az FTC-PAFC találkozó ma 15:45-kor kezdődik az Üllői úton.

Szóljon hozzá!